На живо

7

Свилен Ноев пред радио N-JOY: Да си 30 години на сцена е голяма отговорност

"Да си на 40 + и да си професионален музикант, не е чак такава глупост, освен ако не отидеш на село, където биха ми казали "Момче, я хвани мотиката, за да обърнеш градината, не се занимавай с глупости", споделя с усмивка Свилен.

Публикувано на 25 Март 2022
Свилен Ноев пред радио N-JOY: Да си 30 години на сцена е голяма отговорност

Вокалистът на група "Остава" гостува в студиото на радио N-JOY. :) 

Тази година групата празнува 30 години на сцена, но за самия Свилен това е 25-та годишнина, тъй като той се присъединява по-късно към групата. 

Наскоро излезе новият сигнъл на Остава - "МАМА". Посветен е на една от най-важните фигури в живота ни - майката, тази песен пази хумор и драма едновременно. Парчето има много интересн клип, който е под творческото ръководство на съпругата на Свилен - Невена. Малко 80-тарски клип, който напомня на времената, в които по кафенетата пускаха само парчета от ефира на МTV.   

 "Преди 20 години ми беше много по-лесно да пиша текстове", споделя Свилен. След албума "Моно", в който е и хитовото парче "Шоколад", той променя стилистиката си на писане, като текстовете стават "по-реални", както казва Ноев. 

В последния албум парчетата леко агресивно носят имената "Съботаж", после "Гений", "Взлом" и сега последно "Мама", който се очаква да стане най-успешен сингъл от новата компилация.

"Да си толкова години на сцена си е отговорност.Надяваме се, че за 25 години активен живот и албуми, да не сме успели да се компроментираме. Защото само за една милимунда можем да се направим на глупак пред цяла България".  

"Като бях на 22-23 да си музикант се възприемаше като келешлък. Да си на 40 + и да си професионален музикант не е чак такава глупост", споделя Свилен. 

Премиерата на албума е на 20 май в Sofia Live Club. 

Ключови думи: