На живо

7

Световният кинофеномен на Джеймс Камерън „Аватар“ отново е в кината

Тринадесет години след премиерата си, Аватар е все толкова впечатляващ с размаха и новаторството на визията си и продължават да докосва сърцата на зрителите с вълнуващата си история

Публикувано на 23 Септември 2022
Световният кинофеномен на Джеймс Камерън „Аватар“ отново е в кината
Снимка: Форум Филм България

От днес, 23 септември, световният феномен Аватар се завръща ексклузивно на големия екран и наред с утвърдените почитатели на филма, много нови поколения ще могат да изживеят най-великото приключение така, както е замислено от неговия създател – виртуозния режисьор, сценарист и пионер Джеймс Камерън.

Невероятната възможност да са сред първите, посетили Пандора, получиха малцина избрани, които вчера присъстваха на вълнуващата галапремиера на Аватар в Cinema City Парадайс. Благодарение на 4DX® технологията, фенове, родни звезди и обикновени зрители „полетяха“ в зашеметяващите висини на изключително богатия на живот извънземен свят, съпреживявайки по уникален начин историята на Джейк Съли и Нейтири и  битката им с военната мощ на земната „Администрация за развитие на ресурсите“, която заплашва не само техния живот, но и екологичното равновесие на Пандора. Гостите на събитието успяха да се насладят и на специални, невиждани досега кадри от дългоочакваното продължение Аватар: Природата на водата, което ще дебютира в кината от 16 декември!

Тринадесет години след премиерата си, Аватар е все толкова впечатляващ с размаха и новаторството на визията си и продължават да докосва сърцата на зрителите с вълнуващата си история. С множество технически подобрения, но без да компрометират оригиналната визия на Камерън, новата версия на Аватар ще ни потопи в невероятния свят на Пандора като никога досега. Готови ли да сте да се върнете обратно или да откриете този невероятен свят на големия екран за първи път?

За филма:

Действието на Аватар се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята. Като Аватар – човешко съзнание в извънземно тяло, Съли се разкъсва между два свята, влизайки в отчаяна битка за собственото си оцеляване и това на местните хора На‘ви, които са единственото нещо, стоящо на пътя на алчната организация „Администрация за развитие на ресурсите“ и военната ѝ мощ.

Режисьор и сценарист на Аватар е носителят на „Оскар“ Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник). В ролите са Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Мишел Родригес, Джовани Рибизи, Джоел Дейвид Мур и др. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Вече може да изживеем емблематичния Аватар ексклузивно в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Ключови думи: