На живо

7

Светът се променя с "Опенхаймер" в кината на 21 юли

Новият трейлър на "Опенхаймер" загатва за впечатляващия начин, по който филмът, типично за Кристофър Нолан, комбинира изключително комплексна история и спираща дъха IMAX визия, в това число и създадените без намесата на компютърна графика специални ефекти

Публикувано на 10 Май 2023
Светът се променя с
Снимка: Форум Филм България

Светът ще помни този ден!

На 21 юли, само в кината, емблематичният режисьор Кристофър Нолан ще ни отведе на неповторимо филмово пътешествие до един от най-важните и драматични моменти от човешката история. С впечатляващия си биографичен епос "Опенхаймер", ненадминатият майстор на киноспектакъла ще ни разкрие забележителната история на Дж. Робърт Опенхаймер и ролята му в създаването на първата атомната бомба. Събитие, което, за добро или за зло, завинаги променя света, в който живеем.

"Опенхаймер" е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга "Опенхаймер – Американският Прометей" на Кай Бърд и Мартин Шъруин и се фокусира върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, заставането начело на проекта „Манхатън“, отношенията му с колегите, политиците и военните, последвалото му обявяване за строг международен контрол върху ядреното оръжие и превръщането му в една от най-знаковите жертви на антикомунистическата истерия в САЩ.

Новият трейлър на "Опенхаймер" загатва за впечатляващия начин, по който филмът, типично за Кристофър Нолан, комбинира изключително комплексна история и спираща дъха IMAX визия, в това число и създадените без намесата на компютърна графика специални ефекти. Всичко това обещава нещо, което все по-рядко виждаме на големия екран – качествено кинозрелище.

Трейлърът разкрива и още един от сериозните плюсове на "Опенхаймер" – забележителното изпълнение на актьорския ансамбъл, включващ имена като Килиън Мърфи в ролята на Робърт Опенхаймер, Емили Блънт като съпругата на Опенхаймер – биолога и ботаник Катрин „Кити“ Опенхаймер, Мат Деймън като директора на проект „Манхатън“, лейтенант генерал Лесли Гроувс и Робърт Дауни Джуниър като председателя на Комисията за атомна енергия Луис Строс.

Режисьор и сценарист на "Опенхаймер" е Кристофър Нолан (Черният рицар, Генезис, Дюнкерк), който е и продуцент заедно с Ема Томас. В ролите, освен Килиън Мърфи, Емили Блънт, Мат Деймън и Робърт Дауни Джуниър, ще видим Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дилън Арнолд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др.

Светът се променя с "Опенхаймер" на 21.07.2023 г. само в кината и IMAX.

Ключови думи: