На живо

7

Супер Марио Bros.: Филмът ни очаква в кината

Филмът впечатлява със страхотна пъстра и иновативна визия, неспирен екшън, много хумор и редица закачки с култовите видеоигри, но най-вече с трогателна история и герои

Публикувано на 06 Април 2023
Супер Марио Bros.: Филмът ни очаква в кината
Снимка: Форум Филм България

От вчера, 5 април, едни от най-иконичните герои на развлекателния бизнес – братята Марио и Луиджи, вече шестват в родините кина с анимационното киносъбитие Супер Марио Bros.: Филмът.

Под вещото ръководство на Illumination и Nintendo светът на Марио оживява по начин, какъвто не сме виждали до този момент на големия екран. Филмът впечатлява със страхотна пъстра и иновативна визия, неспирен екшън, много хумор и редица закачки с култовите видеоигри, но най-вече с трогателна история и герои, които този април ще пленят сърцето и въображението на всички зрители в кината.

Снимка: Форум Филм България

Наред с Марио и Луиджи, в Супер Марио Bros.: Филмът зрителите ще видят и множество други иконични герои от Марио-игрите и от вселената на Nintendo, сред които е и обичаната Принцеса Праскова, която никак не си поплюва, когато става въпрос за екшън. Нов ексклузивен клип от филма ни я представя в пълна бойна готовност:

Докато работят под земята, за да отстранят проблем във водопровода, братята Марио и Луиджи се натъкват на мистериозна тръба, която ги отвежда до магически нов свят. Но когато двамата са разделени против волята им и Луиджи попада в лапите на злия Боузер, Марио се отправя на епично пътешествие, за да го спаси. С помощта на поданика на Гъбеното кралство Тоуд и благодарение на малко тренировки от притежаващата желязна воля владетелка на кралството – Принцеса Праскова, Марио трябва да открие своята специална сила... Но де да беше толкова лесно.  

Режисьори на Супер Марио Bros.: Филмът са Арън Хорват и Майкъл Йеленик (Малки титани: В готовност! Филмът), по сценарий на Матю Фогъл (Миньоните 2). Продуценти са създателят и изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри и създателят на Марио и поредицата игри Mario Bros. Шигеру Миямото. Ролите в оригинал озвучават Крис Прат, Аня Тейлър-Джой, Чарли Дей, Джак Блак, Кийгън-Майкъл Кий, Сет Роугън, Фред Армисен, Кевин Майкъл Ричардсън, Себастиан Манискалко и др.

Снимка: Форум Филм България

Играта със Супер Марио Bros.: Филмът започна от 5 април, само в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX, дублиран и субтитриран. 

Ключови думи: