На живо

7

Sting създава мост между световете с новия си албум

The Bridge излиза на 19 ноемрви и изглежда като колекция от най-големите хитове на звездата, но всички песни в него са изцяло нови

Публикувано на 03 Септември 2021
Sting създава мост между световете с новия си албум
Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Sting се завръща с нов солов албум озаглавен The Bridge и първи сингъл към него „If It’s Love“.

По думите на изпълнителя, проектът ще представялва ретроспекция, която показва различните нива и жанри, през които минава през цялостната си творческа кариера. The Bridge изглежда като колекция от най-големите му хитове, но всички песни в него са изцяло нови. Запис, който е едновременно модерен и оптимистичен, но и дълбоко вкоренен в музикалните страсти на Sting.

“Тези песни са между две измерения, между едно състояние на духа и друго, между живота и смъртта, между човешките връзки. Между пандемии и ери – политически, социални и психологически, всички сме по средата между нещо и имаме нужда от „мост“, който да ни свърже“.

Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Албумът е записан в студиото на Sting през последната година с помощта на доверени музиканти и приятели, с които е колаборирал и преди - Dominic Miller, Branford Marsalis, Melissa Musique, Gene Noble, Josh Freese, Manu Katché, Jo Lawry, Fred Renaudin, Peter Tickell, Julian Sutton, Laila Biali, Gavin Brown, Shaggy, Donal Hodgson, Tony Lake и Martin Kierszenbaum. Цялостната им работа и творческа свързаност се усеща перфектно още във водещия сингъл от албума „If It’s Love”. 

Албумът The Bridge излиза на 19 ноемрви бъде наличен за предварителна поръчка на физически носител на musicmall.bg

Ключови думи: