На живо

7

Ставаме поданици на Кралството на планетата на маймуните от 10 май в кината

Действието на филма ни отвежда няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните вече са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората преживяват като диваци, спотайващи се в сенките

Публикувано на 07 Май 2024
Ставаме поданици на Кралството на планетата на маймуните от 10 май в кината
Снимка: Форум Филм България

На 10 май светът отново ще принадлежи на човекоподобните маймуни. Един от най-успешните и влиятелни франчайзи в историята на киното се завръща на големия екран с дългоочакваната нова част от поредицата – фантастичния епичен екшън Кралството на планетата на маймуните.

Действието на филма ни отвежда няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните вече са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората преживяват като диваци, спотайващи се в сенките. Когато нов тираничен лидер се провъзгласява за първия крал на приматите и започва да гради своята империя, младото шимпанзе Ноа се отправя на опасно пътешествие, което ще постави под въпрос всичко, което знае за миналото, и ще го накара да направи избор, който ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората.

Кралството на планетата на маймуните разкрива раждането на неочаквана нова заплаха, която води до сеизмични промени. Филмът разглежда темите за откривателството и различните аспекти на знанието – как то се е стопило, заедно с доказателствата за предишната цивилизация и как неговото притежание е равно на неизмерима сила. 

Снимка: Форум Филм България

Жанр: Екшън, приключенски, фантастика
С участието на: Оуен Тийг, Фрея Алън, Кевин Дюранд, Питър Мейкън, Уилям Х. Мейс
Режисьор: Уес Бол
Сценарист: Патрик Ейсън, Джош Фрийдман, Рик Джафа, Аманда Силвър
Продуцент: Рик Джафа, Джо Хартвуик дж., Аманда Силвър, Джейсън Т. Рийд, Уес Бол

Ставаме поданици на Кралството на планетата на маймуните от 10 май само в кината, 4DX и IMAX.  

Ключови думи: