На живо

7

Стартира конкурсът за нова българска песен „New University Talent“

Публикувано на 05 Февруари 2024
Стартира конкурсът за нова българска песен „New University Talent“

Под мотото „Ти задаваш тона“, Нов български университет и bTV Radio Group обявяват старта на конкурс за нова авторска песен „New University Talent“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FMClassic FM и Z-Rock, предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 години. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

Клипът, с който се обявява началото на конкурса, е създаден изцяло от студенти в  Радио-телевизионен център на НБУ, като в него участват певицата MONA, както и гласът на VenZy - новият водещия на радио N-JOY.

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на Нов български университет и bTV Radio Group, ще определи наградите в конкурса, а публиката ще има възможност да гласува за своя фаворит.


Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез галаконцерт, излъчван в дигиталните канали на НБУ и да се включат в ефирите на bTV Radio Group.


Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.


Чрез конкурса за нова песен „New University Talent“ Нов български университет отваря вратите на модерно оборудваните студиа на Радио-телевизионния си център, за да подкрепи младите изпълнители, композитори, текстописци, аранжори, създаващи оригинален музикален продукт. Популяризиране дейността на талантливите младежи и насърчаването на обучението по музика е и пресечната точка в дейността на образователната институция с радиостанциите от bTV Radio Group, чиято дългогодишната работа е представянето на разнообразна високостойностна музика и създаването на качествено информационно съдържание.


Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес: www.talent.nbu.bg до 17:00 ч. на 31 март 2024 г. За повече информация следете и профилите на Конкурса във Facebook, YouTube и Instagram.

Ключови думи: