На живо

7

Срещаме се със Създателят на 29 септември само в кината

В ролите са Джон Дейвид Уошингтън, Джема Чан, Кен Уатанабе, Стърджил Симпсън, Алисън Джани, Маделин Юна Войлс, Ралф Инесън, Марк Менчета и др.

Публикувано на 11 Септември 2023
Срещаме се със Създателят на 29 септември само в кината
Снимка: Форум Филм България

Режисьорът на Rogue One: История от Междузвездни войни Гарет Едуардс за пореден път предизвиква възприятията ни за това какво е възможно в сферата на киното. На 29 септември се впускаме в приключение като никое друго с революционния филмов шедьовър Създателят само в кината. Дългоочакваната продукция обещава да заличи линиите между фантазията и действителността и да ни остави поразени от новаторския си сюжет и визуално зашеметяващ свят.

Действието на този научнофантастичен екшън трилър се развива в бъдеще, в което човечеството и изкуственият интелект (ИИ) се борят да живеят в хармония, когато непокорен ИИ не се подчинява на програмирането си и нанася ядрена атака срещу хората, които са го създали. Това води до оспорвана, продължаваща десетилетие война, в която закоравелият бивш агент от специалните сили Джошуа Тейлър, който скърби по изчезналата си съпругата, е вербуван да открие и убие Създателя – неуловимият архитект на усъвършенствания изкуствен интелект, разработил мистериозно оръжие, способно да сложи край на войната... и на самото човечество. Джошуа и неговият екип от елитни агенти преминават през вражеските граници и попадат в мрачното ядро на окупираната от ИИ територия. Там се сблъскват с потресаващата истина – оръжието, което са инструктирани да унищожат, е невинно момиченце.

Отразява ли изкуството живота? Отразява ли животът изкуството? Какъвто и да е отговорът, Създателят излиза в кината в точното време, когато дискусиите около изкуствения интелект стават все по-сериозни. Филмът задълбочено разглежда неясните граници между човека и машината, като изследва въпроса за идентичността, морала и последствията от това да си играеш на Бог. Дали ескалирането на напрежението между тези, които виждат ИИ като потенциална заплаха, и тези, които го считат за разумно същество, ще доведе до морално блато, разкъсващо научните амбиции и отговорността от това да бъдеш създател? Епичният трилър не само демонстрира бързия напредък на технологиите, но и разкрива уязвимостта и сложността на човешкия опит, когато се сблъсква с творения, които оспорват самата същност на това какво означава да си жив.

Снимка: Форум Филм България

Ексклузивно видео зад кадър ни отвежда в дълбините на човешката изобретателност и фантазия. За пореден път ставаме свидетели на творческия гений на Гарет Едуардс и неповторимата му визия. Надникваме в мащабния проект, пленителната атмосфера на филма, която съпоставя огромни научнофантастични градски пейзажи и красиви природни гледки. Режисьорът споделя и за вдъхновението си за проекта – включително филмите, с които е израснал.

Режисьор и сценарист на Създателят е Гарет Едуардс (Monsters, Годзила, Rogue One: История от Междузвездни войни). В ролите са Джон Дейвид Уошингтън, Джема Чан, Кен Уатанабе, Стърджил Симпсън, Алисън Джани, Маделин Юна Войлс, Ралф Инесън, Марк Менчета и др.

Срещаме се със Създателят на 29 септември само в кината, 4DX и IMAX.

Ключови думи: