На живо

7

Срещаме се с "Убийците на цветната луна" през октомври

Гигантът в индустрията Мартин Скорсезе за първи път събира легендарните Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро в свой проект

Публикувано на 07 Юли 2023
Срещаме се с
Снимка: Форум Филм България

На 20 октомври е време за нова киноистория – гигантът в индустрията Мартин Скорсезе за първи път събира легендарните Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро в свой проект – "Убийците на цветната луна".

Бруталната историческа трагедия, в която истинската любов се пресича с неописуемо предателство, вече обра овациите на публиката на тазгодишния фестивал в Кан.

Действието на "Убийците на цветната луна" се развива през 20-те години на ХХ век в Оклахома, период, станал известен като „Големият терор“, и проследява историята на племето Осейдж, на което петролът носи огромно богатство и за една нощ превръща хората му в едни от най-богатите в света.

Благополучието им привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат всичко, до което могат да се домогнат, преди да прибегнат и до хладнокръвни убийства.

Към актьорския състав на филма, заедно с ди Каприо и де Ниро, се присъединяват Джеси Племънс и Лили Гладстон, която влиза в ролята на Моли Кайл, като филмът разказва за невероятния романс между нея и героя на ДиКаприо – Ърнест Бъркхарт.

Техните отношения са средството, чрез което се запознаваме с драматичните събития, които ни завладяват стъпка по стъпка с дълбока морална скръб и душевна болка. Кадрите са изпълнени с изстрели, битки, зловещи реплики и много, много пари. Такива пари, за които хората убиват.

Първият трейлър на дългоочакваната продукция напомня, че историята на Америка не е само фойерверки и барбекюта. Вместо това виждаме един убийствен разказ – обляна в кръв паметна епопея за унищожаването на един народ заради „черното злато“.

Мартин Скорсезе – ненадминатият маестро на киното, който създава незабравими шедьоври с несравним разказ, хипнотизиращ визуален стил и непоколебима страст, сред които "Шофьор на такси", "Разяреният бик", "Добри момчета", "Вълкът от Уолстрийт" и "Ирландецът", във всеки от които демонстрира впечатляващата си способност да изследва дълбините на човешката природа, и Ерик Рот – познат със заплетени и сложни разкази с дълбока емоционална проникновеност като "Форест Гъмп", "Странният случай с Бенджамин Бътън", "Мюнхен", "Роди се звезда" и "Ужасно силно и адски близо", адаптират едноименния бестселър на Дейвид Гран.

Продуценти са Мартин Скорсезе, Дан Фридкин, Брадли Томас и Даниел Лупи, а изпълнителни продуценти са Леонардо ди Каприо, Рик Йорн, Адам Сомър, Мариане Бауер, Лиза Фрешет, Джон Атууд, Шей Камър и Нилс Юл.

В "Убийците на цветната луна" участват още Джеси Племънс, Танту Кардинал, Джон Литгоу, Брендън Фрейзър, Кара Джейд Майерс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Бело, Луис Канселми, Татанка Мианс, Майкъл Абът-младши, Пат Хийли, Скот Шепърд, Джейсън Исбел и Стърджил Симпсън.

Срещаме се с "Убийците на цветната луна" от 20 октомври в кината.

Ключови думи: