На живо

7

Спиращ дъха Чуден свят ни очаква скоро в кината

На 25 ноември се отправяме към този уникален, изтъкан от безброй мистерии свят, където ни очаква спиращо дъха пътешествие отвъд границите на нашето въображение

Публикувано на 30 Септември 2022
Спиращ дъха Чуден свят ни очаква скоро в кината
Снимка: Форум Филм България

През впечатляващата 100-годишна история на Дисни, приказните им анимационни филми са ни отвеждали на всевъзможни фантастични и удивителни места. Но нито едно от тях досега не е било толкова необикновено и странно, колкото последното приключение на студиото – Чуден свят. На 25 ноември, само в кината, се отправяме към този уникален, изтъкан от безброй мистерии свят, където ни очаква спиращо дъха пътешествие отвъд границите на нашето въображение.

Чуден свят ни запознава с легендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите и неизследвани територии на поразителен подземен свят. Заедно с едно палаво мекотело, трикрако куче и куп хищни същества, семейството се бори с дебнещите отвсякъде опасности, за да намери път към дома, но за целта първо, трябва да намерят сили да превъзмогнат собствените си различия и недостатъци…

Вдъхновен от редица класически филми и истории от изключително популярните авантюристични и фантастични pulp-издания от първата половина на XX век, Чуден свят представя оригинална и забавна алегория за чудесата и странностите на нашата собствена Земя и отношенията ни с най-близките ни, но понякога ужасно чужди нам хора, които наричаме семейство. Новият трейлър на Чуден свят ни запознава с колоритните членове на фамилията Клейдс и техните не по-малко пъстри спътници и ни отвежда още по-дълбоко в невероятния и вълнуващ, чуден свят на филма, обещавайки незабравимо изживяване за всички, които дръзнат да прекрачат прага на киносалона. 

Снимка: Форум Филм България

Режисьор на Чуден свят е носителят на „Оскар“ Дон Хол (Героичната шесторка, Рая и последният дракон), а сърежисьор и сценарист е „Ани“ Куи Нгуен (Рая и последният дракон). Продуцент е Рой Конли (Планетата на съкровищата, Рапунцел и разбойникът).

Откриваме невъзможното с Чуден свят от 25 ноември само в кината и 4DX.

Ключови думи: