На живо

7

Sorana сподели новия си сингъл

„Happy Birthday Sadness “ вече е наличен във всички дигитални платформи и стрийминг услуги

Публикувано на 11 Октомври 2022
Sorana сподели новия си сингъл
Снимка: Atlantic Records

В чест на скорошния си рожден ден, мултиплатинената певица и автор на песни Sorana сподели новия си сингъл.

„Happy Birthday Sadness“ е продуциран от Yonatan “Johnny” Goldstein (Black Eyed Peas, Flo Rida) и Nicki Adamsson (Charli XCX, Tove Lo) и написан в съавторство от Sorana с JHart (Troye Sivan, Why Don’t We), Goldstein и Adamsson.

„Песните за рожден ден обикновено са щастливи, но винаги съм се чувствала някак меланхолична на рождения си ден, особено на моето парти, когато приятелите ми изнасят тортата и казват „пожелай си нещо“, защото в този момент мисля за всичко, което липсва. Местих се от държава в държава толкова много пъти, че каквото и да става, винаги пропускам да поканя някой на рождения си ден. Писането на песни е моята терапия и след като наскоро празнувах, исках да напиша драматична песен за рождения ден, за да изразя чувството, което много хора на мое място са почувствали", казва Sorana пред PAPER. „Не винаги ти е да гърмиш шампанско, да ядеш торта и да се смееш с приятелите си. Понякога си сам или заобиколен от грешните хора, далеч от семейството си или любимия си или може би просто искаш да плачеш до полунощ. „Happy Birthday Sadness“ е песен за всеки, който някога се е чувствал най-самотен в деня в който трябва да бъде най-щастливият ни ден“. 

Sorana започна 2022 г. с „redruM “ – нейната експлозивна колаборация със суперзвездата, диджей и продуцент David Guetta, която може да се похвали с над 25, 8 милиона глобални стриймвания. В мрачния видеоклип към парчето Sorana обикаля из коридорите на хотел в стил “The Shining”, със светещи сини плитки, разкривайки нейната мания по Sailor Moon.

Скоро след „redruM“, Sorana издаде дебютния си солов сингъл „Karaoke“, който POPDUST нарече „зашеметяващ“, възхвалявайки песента като „епичен сърцеразбивач, готов за арени“.

„Happy Birthday Sadness“ също следва енергичния и иновативен летен химн на Sorana, „Wild Girls“, който включва откъси от музикалната тема „The Good, the Bad and the Ugly“ на легендарния композитор Ennio Morricone’s, одобрена директно от семейство Morricone, отбелязвайки за първи път използването на легендарната композиция в поп песен.

Наскоро обявена от PEOPLE като един от “The Talented Emerging Artists Making Their Mark in 2022,” Sorana първоначално напуска дома си в Румъния само с раница и мечтата да стане артист. Амбиция, решителност и стремеж сбъдват мечтата й на широкия екран. Богато надарената, базирана в Лос Анджелис майсторка на песни бързо преминава от писането на мултиплатинени хитове (включващи оглавяващия класациите, платинено сертифициран “Takeaway (Feat. Lennon Stella)” за The Chainsmokers & Illenium и номинирания за награда BRIT платинено сертифициран “Heartbreak Anthem” за Galantis, David Guetta, & Little Mix) до съвместно писане и участие с вокалите си в “Lost Control (Feat. Sorana)” на Alan Walker, който генерира над 120 милиона световни стрийма. Sorana се впусна в артистичността си с дебютния сингъл “redruM” с David Guetta, а сега с “Karaoke” – и още уникална и силна поп музика на хоризонта –Sorana ще достигне по-големи висоти, затвърждавайки се като голям нов артист и неуморима поп сила, която не е за подценяване.

„Happy Birthday Sadness “ вече е наличен във всички дигитални платформи и стрийминг услуги.  Сингълът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: