На живо

7

Sorana и David Guetta пуснаха нов сингъл

Парчето “redruM” е повлияно от класическия психологичен хорър "Сиянието"

Публикувано на 21 Януари 2022
Sorana и David Guetta пуснаха нов сингъл
Снимка: Brian Ziff

Мултиплатинената певица и автор на песни Sorana обедини сили с дългогодишния колаборатор и супер звезден DJ/продуцент David Guetta за дебюта си с Atlantic Records – “redruM”.

Повлиян от класическия психологичен хорър "Сиянието", “redruM” съдържа пулсиращата припевна мелодия от “Heartless” на Kanye West, лично одобрена от Ye, който споделя съвместен авторски принос в трака със Sorana. Стабилизиран от емблематичната бас линия на Guetta и големи синтезатори, неизбежният поп хит идва към живот в музикално видео, което показва как Sorana обикаля залите на хотел в стил "Сиянието" с неонови сини плитки, напомняйки на японското аниме Sailor Moon. 

“Дебютният ми сингъл "redruM" разказва историята на двама души, влюбени в един и същи човек. Накрая единият ще бъде щастливо влюбен, а другият с разбито сърце. В текста сравнявам болката от разбитото сърце с убийство, защото според моя опит, разбитите сърца са трудни за преодоляване. Песента е иронично разбиране за това как хората реагират драматично на арзбитото сърце. Любовта идва и си отива, така че нека й се насладим докато трае“, казва Sorana. 

Седейки в стаята си в Румъния само на тригодишна възраст, Sorana осъзнава, че има глас, когато се уловя да пее на касета на Whitney Houston. Тя решава, точно тогава и там, че ще бъде певица и ще научи отдадеността и стремежа, които подобен избор на кариера изисква по пътя. Тъй като мечтите й бързо надрасват родния й град, тя взима трудното решение да се премести в Лондон, където работи дълги часове в кръчма, за да може да се издържа, докато усърдно запълва почивните си дни с безброй сесии за писане на песни.

Ожесточената амбиция и решителност на Sorana се отплащат, когато нейните таланти привличат вниманието на базираната в Лондон издателска, управляваща компания и лейбъл, Tileyard Music. Натрупвайки повече от 5000 часа сесии за писане на песни, Sorana се доказва като поп сила, като е съавтор на поредица от международни хитове, включително оглавяващият класациите платинено сертифициран хит наThe Chainsmokers & ILLENIUM „Takeaway“ Feat. Lennon Stella, „OMG What’s Happening“ на Ava Max и номинирания за награда BRIT „Heartbreak Anthem“ от Galantis, David Guetta & Little Mix. Последната достигна челните места в класациите в повече от 20 страни, превръщайки се в песен №2 за 2021 г. в радиото на Обединеното кралство.

След като се утвърждава като креативен и завладяващ автор на песни, Sorana започва да се гмурка в собственото си изкуство, участвайки с невероятния си глас в трака „Lost Control“ на Alan Walker, който генерира над 110 милиона стрийма по целия свят. Чрез допълнителни участия в песни и съавторство, сега базираната в Лос Анджелис певица официално надмина впечатляващите 1 милиард глобални стрийма. С по-уникален и силен поп на хоризонта, Sorana продължава да сбъдва мечтата си.

За David Guetta: 

Най-скорошният албум на Guetta, 7 от 2018, направи оглавяващ класациите дебют на #1 в Billboard “Top Dance/Electronic Albums” при излизането си – третият му албум, който достига тази кулминационна точка. За David Guetta has been voted the world’s favorite DJ by fans voting in DJ Mag’s Top 100 DJs Poll for the second year running, capping off another incredible year for the French artist.

През 2021 г. Guetta отбеляза #3 хит в Обединеното кралство с „Heartbreak Anthem“ заедно с Little Mix и Galantis и издаде други, включително „If You Really Love Me“, „Bed“ с Joel Corry, „Remember“ с Becky Hill, Hero и Afrojack, стигайки до #9 на най-продавания изпълнител в Spotify в световен мащаб. Той също така пусна ремикс на своя класически „Memories“, след като неочаквано стана вирусен в Tik Tok и масивна преработка на „Love Tonight“ на Shouse. Той премина от сила към сила със своя ъндърграунд фокусиран Future Rave проект заедно с Morten. Тяхното EP „New Rave“ направи огромно влияние със своя яростен безкомпромисен звук, спечелвайки му много нови фенове, и той отпразнува 10 години от своето масивно „Titanium“ сътрудничество със Sia, като пусна нови ремикси, включително умопомрачителна версия на Future Rave. Guetta завърши 2021 г. с издаването на „Family“ с участието на световните суперзвезди Bebe Rexha, Ty Dolla $ign и A Boogie Wit Da Hoodie, който в момента може да се похвали с над 50 милиона предавания. Плодовитият DJ не показва признаци на забавяне и в момента работи върху следващите си издания.

“redruM” у нас можете да слушате чрез Орфей Мюзик / Atlantic Records в дигиталните платформи

Източник: Станимира Михайлова / Орфей Мюзик 

Ключови думи: