На живо

7

Соня Йончева ще закрие фестивала „Опера в летния театър – Варна“

На 31 август Летният театър във Варна ще посрещне абсолютната кралица на световните сцени в наши дни

Публикувано на 18 Май 2023
Соня Йончева ще закрие фестивала „Опера в летния театър – Варна“

На 31 август Летният театър във Варна ще посрещне абсолютната кралица на световните сцени в наши дни - Соня Йончева.

Оперната дива и още четирима изявени български солисти са звездите в гала концерта, с който ще бъде закрито XIV издание на „Опера в Летния театър“ 2023. За визуалната рамка на грандиозното събитие, дирижирано от маестро Кръстин Настев, ще се погрижи режисьорът Сребрина Соколова.

Гала концертът ще бъде последван от коктейл, организиран за гостите, закупили VIP билети. На него Соня Йончева ще представи книгата си „15 огледала” и новия си албум „Куртизанката”. Присъстващите ще имат възможността да вземат личен автограф от световноизвестното ни сопрано. VIP билетите са на стойност 180 лева и са в ограничено количество, налично само на касата на Държавна опера Варна.

Гала концертът на 31 август е черешката на тортата и последното събитие във фестивала „Опера в Летния театър“. Всяко лято жителите и гостите на морската ни столица се наслаждават на богата и разнообразна програма, която включва различни жанрове на класическото изкуство. Четиринадесетото издание на фестивала ще бъде открито на 16 юни  с концерта  посветен на 210 години от рождението на Верди – „Viva Verdi“, под майсторската палка на постоянния гост-диригент на Държавна опера Варна Якопо Сипари ди Пескасероли. Премиерни продукции са оперите „Хитрата лисичка“ (7 юли) на Леош Яначек, „Дон Паскуале“ (20 юли)  на  Гаетано Доницети и „Фалстаф“ (29 юли)  на Джузепе Верди, мюзикълите „Калас и Онасис“ ( световна премиера, 21 юни)  и „Бодигард“ (22 юли), балетите „Ромео и Жулиета“ (8 август) и „Едит Пиаф“ (21 август). Акцент в програмата е спектакълът на Франко Дзефирели по „Аида“ от Верди, посветен на 100 годишнината от рождението на знаковия оперен режисьор и сценограф. Поради големия интерес „Айда“ ще се играе в две поредни вечери – 14 и 15 юли.

Билетите за концерта със специален гост Соня Йончева  и останалите събития в програмата на  фестивала „Опера в Летния театър“ се продават на касата на Държавна опера Варна, Фестивален и конгресен център, Летен театър и в мрежата на Еventim.

Ключови думи: