На живо

7

Sofia Live Festival ще се проведе от 23 до 26 юни

Разнообразно програма и две локации за второто издание на фестивала

Публикувано на 06 Април 2022
Sofia Live Festival ще се проведе от 23 до 26 юни
Снимка: Sofia Live Festival

Фестивалът за градска култура и музика Sofia Live Festival продължава да следва целите си и да ги надгражда, като разширява програмата си с още един фестивален ден и втора локация. Тазгодишното издание ще се проведе на 23, 24, 25 и 26 юни 2022 г. в Sofia Live Club и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина и ще предложи интересно българско и международно участие.

Първите музикални изненади идват с гостуването на популярното израелско дуо Lola Marsh, които още с първите си сингли и дебютния си албум „Remember Roses“, се утвърждават на световната сцена като магнетични и стойностни инди-поп артисти. В момента групата работи по третия си албум, който ще излезе тази година и ще можем да чуем на 25-ти юни на Арена София.

Другите две атрактивни имена от програмата на Sofia Live Festival са родената в България, но живееща в Берлин певица DENA и унгарската R&B кралица BABÉ SILA. Те ще се качат на сцената на Sofia Live Club на 23-ти юни.

DENA (Деница Тодорова) създава уникален стил DIY-pop и R&B с нейния вълнуващ сингъл “Cash, Diamond Rings, Swimming Pools”. В хода на музикалната си кариера работи между Берлин, Лос Анджелис, Лондон и Ню Йорк, като прави колаборации с музиканти като номинирания за Грами автор и продуцент Mocky. Записва с базираната в Ню Йорк група Midnight Magic, развива звученето, текстовете и музиката си, за да разкаже собствената си история. През октомври 2021 г. берлинският лейбъл Mansions And Millions издава най-новото ѝ самостоятелно продуцирано EP „Mixed Feelings“, което ще чуем в първия ден на фестивала.

BABÉ SILA е певица, композитор и музикант родена в Будапеща, но базирана в Лондон и Ню Йорк. След като добива голяма популярност в родната си страна решава да направи следващата крачка и заминава да работи по различни музикални проекти в Берлин, Ню Йорк и Лондон. Нейните изтънчени вокали и въздействащи текстове, подплатени от ритмични бийтове, дълбоки бас линии и интересни хармонии, с лекота привличат вниманието на слушателя.

Нова Генерация и постпънк българо – английската вокално-инструментална формация Каке? са бандите, които ще чуем във втората фестивална вечер, 24-ти юни, отново в Sofia Live Club.

Организаторите на Sofia Live Festival обещават още интересни имена от българската и световна музикална сцена!

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 40лв. за един ден и 60 лв. за двата фестивални дни, 25-ти и 26-ти юни 2022, на Арена София. Поради ограничения капацитет, билетите за 23-ти, 24-ти в Sofia Live Club ще бъдат само еднодневни.

Ключови думи: