На живо

7

Sofia Live Festival представя Trace Talent - ново европейси проект посветен на музиката като професия

Публикувано на 08 Март 2024
Sofia Live Festival представя Trace Talent - ново европейси проект посветен на музиката като професия
Снимка: Sofia Live Festival

Музикалното предизвикателство "Trace Talent", посветено на градските афро и хип-хоп култури, прекрачва границите на Франция и излиза на европейско ниво! Проектът, стартира в партньорство между Франция, Белгия и България и ще даде шанс на млади таланти от тези три държави да се обучават професионално в музикалния и концертен бизнес, ръководени от изключително дисциплинарни интернационални екипи!

Trace Talent“ е част от глобален, дългосрочен проект, който се ангажира със структурирането на действия в подкрепа на информацията, обучението и заетостта в музиката, цифровото и аудиовизуалното изкуство, насочени към младите хора.

След 4 сезона в Марсилия и Майот, посветени на музикалното творчество, професиите в управлението на музиката и аудиовизуалното изкуство, тази година Trace Talent поставя младите хора в сърцето на концертната индустрия на между Марсилия (Франция), Брюксел (Белгия) и София (България).

Отборите ще бъдат настанени и ще се обучават в специално подбрани локации, в трите града през юни 2024 г., където ще развиват своя талант като участват в различни работилници, майсторски класове и споделят опит с водещи експерти, вдъхновяващи личности и професионалисти.

Разделени на няколко отбора в различни направления, кандидатите ще представляват всяка една от основните професии в концертната индустрия: (1) Артист / изпълнител (2) Мениджър на турне / Ръководител на турне (3) Технически директор / Мениджър на сцена (4) Сценограф / хореограф на сцена (5) Мениджър комуникации / Маркетинг мениджър (6) Мениджър на съдържание / редакторски мениджър. Техните цели ще бъдат да организират най-добрия концерт за артиста, когото представляват, и да разберат всички аспекти от процеса: артистично развитие, сценично изпълнение, техническо ръководство, административно управление, логистика, маркетингова и комуникационна стратегия.

Артистите, които станат част от предизвикателството, ще имат възможността да се представят по време на различни музикални събития, включително и да излязат на сцена на Sofia Live Festival 2024, заедно с утвърдени изпълнители като Atmosphere и DJ Shadow.

Поканата за кандидатстване е отворена на уебсайта tracetalent.fr от 5 март 2024г. до 31-ви март.

Портфолио с възможностите за участниците: 

Човешко и колективно приключение 

Създавайте, сътрудничете си и изживейте уникално преживяване: това е същността на Trace Talent!  Екипи от различни националности ще изградят силни връзки, укрепвайки разбирателството и давайки възможност за интернационално сътрудничество.

Културно обогатяване

Талантите ще се запознаят с различни култури в Марсилия, София и Брюксел, обогатявайки познанията си за творческите индустрии.

Създаване на европейски мрежи 

Уникална платформа за установяване на професионални връзки в европейски мащаб, разширяване на хоризонтите и създаване на бъдещи възможности.

Обучение на експерти

Известни треньори от различни европейски региони ще представят разнообразни подходи и перспективи: специализирани експерти, които ще дадат старт на кариерата на млади таланти и ще изградят бъдещето на културните и творческите индустрии.

 

Ключови думи: