На живо

7

Sofia Eurovision Party с първо издание у нас

В продължение на седмица София ще се превърне в музикалния център, а звезди от България и Европа ще пристигнат специално в столицата ни за събитието

Публикувано на 19 Април 2022
Sofia Eurovision Party с първо издание у нас
Снимка: Entiendo

В продължение на седмица София ще се превърне в музикалния център, а звезди от България и Европа ще пристигнат специално в столицата ни за първото издание на Sofia Eurovision Party 2022.

Събитието ще се проведе от 10-и до 14-и май, а в неговата програма са включени специален концерт със звезди от конкурса, тематични музикални вечери с хитови песни от Евровизия, клубни партита и караоке, което ще даде възможност на всеки да се почувства като на сцената на Евровизия.

Подобни събития, които са част от календара на Евровизия, се провеждат всяка година в Испания, Нидерландия, Великобритания, Израел, а от тази година и България вече е част от програмата от събития. От днес онлайн могат да бъдат закупени билети за събитието на sofiaeurovision.com.

В периода 2016 – 2021 година България се превърна в една от най-успешните страни на конкурса. Родните артисти Виктория, Кристиан Костов, Поли Генова и Equinox се класираха 4 поредни пъти на финал, завършвайки два пъти в топ 4 и два пъти в топ 14 на Евровизия. Тази година групата Intelligent Music Project ще представи България на конкурса в Торино в първия полуфинал на 10 май.

Повече информация за Sofia Eurovision Party 2022 може да бъде открита и в профилите в социалните мрежи на събитието - Facebook & Instagram.

Ключови думи: