На живо

7

Sofi Tukker с нов сингъл и предстоящ албум

Колекцията, която излиза през април, е дългоочакваното продължение на дебютния им Treehouse

Публикувано на 08 Февруари 2022
Sofi Tukker с нов сингъл и предстоящ албум
Снимка: Sony Music / Вирджиния Рекърдс

Дуото Sophie Hawley-Weld и Tucker Halpern, по-познато като Sofi Tukker, е известно както със своята електронна музика, така и с темите на творчеството си - свобода, единство и силата на духа. Sophie и Tucker често правят ремикси за някои от най-големите световни изпълнители като Billie Eilish, Lady Gaga и Katy Perry. Миналата година тракът „Sun Came Up“, колаборация с John Summit, се изкачи на #1 в класацията Billboard Dance Airplay и стана третата им песен, която достига първа позиция. През 2021 двамата изпълнители също така издадоха и триезична песен заедно с Amadou и Mariam, озаглавена „Mon Cheri“.

Снимка: Sony Music / Вирджиния Рекърдс

В петък те представиха новия си сингъл „Original Sin“ и обявиха предстоящия си албум Wet Tennis, който ще бъде съпътстван от световно турне. Колекцията, която излиза през април, е дългоочакваното продължение на дебютния им Treehouse, номиниран за GRAMMY през 2018 г.
„Original Sin“ е мантра за доброто отношение на човек към себе си и за отричането на наложените социални нрави. Това е дует, който ви хвърля стремоглаво в центъра на света на Sofi Tukker с моментално запомнящ се ритъм. Видеото представя закачливия и съблазнителен мотив, който преобладава в Wet Tennis. В типичния стил на дуото, то е заснето на тропическо място - Оаху, Хавай - сред буйна зеленина и слънчеви лъчи. Клипът е дело на Aerin Moreno и допълнен от творческата режисура на Amber Park (Camila Cabello, Madison Beer). В метафоричния тенис мач, изпълнителите носят персонализирани тоалети за Wet Tennis, дело на Johnny Wujek (Katy Perry, HBO's Legendary). 

„Видеото на „Original Sin“ е Райската градина в света на Wet Tennis. Това е място, сияещо от свобода и цветни възможности. В началото виждаме всички в традиционни роли, облечени в бяло, аплодиращи учтиво, както подобава за тенис мач, но после разбираме, че всъщност всички са щури. В края на видеото тази лудост е освободена, докато всички гледаме нагоре към статуята Wet Tennis в небето“, споделят Sofi Tukker за клипа.

„Искахме да преобърнем традиционната тенис естетика, да я направим по-цветна и дива. Заснемането на това видео беше толкова забавно, имахме възможността да създадем един нов свят, да вкараме въображението си в реалния живот. Надяваме се то да прикани хората да направят крачка встрани от пътя, по който смятат, че трябва да вървят и да поемат по онзи, където всичките им желания са добре дошли“, коментира дуото.

„Original Sin“ е идеален начин да представим света на Wet Tennis. Чрез песента искаме да покажем, че не сме светци, но и че не сме родени грешници. Ние сме щури, понякога грешим, но продължаваме да се стараем да даваме най-доброто от себе си. Живеем в свят с много проблеми, така че не сме виновни, ако понякога и ние имаме несгоди. Това ни прави хора – да се развиваме заедно и да се подкрепяме, вместо да се съдим, така може да имаме едно по-оптимистично бъдеще“, разсъждават Sofi Tukker за новия си сингъл.

Wet Tennis е акроним – „When Everyone Tries to Evolve, Nothing Negative Is Safe“. Албумът изразява вълнуващите емоции, оптимизма и личностното израстване, независимо от предизвикателствата. Той също така представлява и начин на живот – подход към съществуването като към игра и отдаденост на прогреса. Компилацията също така набляга на естетиката – отвежда ни в един елегантен, но абстрактен свят на тениса, разположен сред буйна растителност и ярки, преливащи се цветове.

Тази година Sofi Tukker се завръщат на пътя с поредица от турнета, включително и две европейски дати - Барселона и Лисабон през юли.

Ключови думи: