На живо

7

Simply Red издават нов албум

Албумът, озаглавен Time, излиза на 26-ти май

Публикувано на 05 Март 2023
Simply Red издават нов албум
Снимка: Орфей Мюзик

Simply Red се завърнаха.

Четири години след триумфа на Blue Eyed Soul, една от най-ценените групи в Обединеното кралство се завръща с чисто нов студиен албум – Time.

„В самата песен си припомням първоначалната фаза от връзката с жена ми, когато се срещнахме за първи път в Милано. По това време бях необвързан и просто купонясвах по света. И си помислих: добре, всъщност наистина не знаех какво правя. Просто се бях пуснал по течението, прекарвах си добре. Всичко започна от там“.

С над 12 ярки, прочувствени, животворни парчета, в които се смесват соул, фънк, R&B и блус, Time демонстрира безпогрешен усет и страст към песни, които раздвижват емоциите и въображението. Записал албума в Лондон с дългогодишния продуцент Andy Wright и сплотения екип от музиканти, с които той е сформирал несравнима група, Hucknall се завръща – и то не само с лейбъла Warner Music, с когото стартира музикалното приключение на Simply Red. Той пише от и за себе си:

„По време на локдауна започнах да си задавам въпроса кой всъщност съм аз“, спомня си изпълнителят. „Какво ме мотивира и вдъхновява? И осъзнах: ти си автор на песни. Така че защо не напишеш няколко песни за това кой си? Това наистина е същността на този албум”.

С кариера, обхващаща 12 студийни албума със Simply Red (пет от тях номер едно), два солови албума, последователни награди на ASCAP за най-изпълнявана песен (1987 и 1988) за „Holding Back The Years“, две последователни награди Brit (1992 и 1993) ) за най-добра британска група, награда Brit за най-добър британски изпълнител (1993), награда MOBO за изключителни постижения (1997), две награди Ivor Novello (1992 г. – Песен на годината; 2002 г. – Изключителна колекция от песни) и около 60 милиона продадени албума, Mick е готов да продължи пътешествието със следваща глава.

Time е пълен със златни моменти, създадени от златен талант. Елате за завладяващата изповед и останете за искрения разказ за това къде се намира Mick Hucknall – щастливо женен баща, като вечно вдъхновен певец и автор на песни.

„Музиката е един от онези прекрасни начини за комуникация. Всеки човек може да има своя собствена интерпретация на една песен, която да означава нещо за него. Да можеш да създадеш нещо, което след това да бъде споделено с милиони хора в цял свят – каква радост. Как може нещо да бъде по-възнаграждаващо и удовлетворяващо от това?“

Time - Tracklist

1. Better With You
2. Just Like You
3. Let Your Hair Down
4. Shades 22
5. It Wouldn’t Be Me
6. Never Be Gone
7. Too Long At The Fair
8. Slapbang
9. Hey Mister
10. Just Like You (Pt. 2)
11. Butterflies
12. Earth In A Lonely Space

Снимка: Орфей МюзикНа живо, след една звездна 2022 година, в която групата изнесе 73 концерта пред над 600 000 души в цяла Европа, Simply Red нямат намерение да забавят темпото и ще свирят на множество европейски летни концерти през 2023 година. С още предстоящи дати, Simply Red ще поемат на лятно турне с 28 концерта в цяла Европа, изпълнявайки всичките си най-големи хитове и затвърждавайки репутацията си на един от най-добрите съвременни изпълнители на живо.

Албумът Time е наличен за предварителни поръчки и излиза на 26-ти май чрез Warner Music/Орфей Мюзик.

Ключови думи: