На живо

7

Sia се справя блестящо с текст на панджаби във вълнуваща колаборация с Diljit Dosanjh

Индийската звезда обидини сили с австралийката за издание, което обещава да бъде най-впечатляващата колаборация на годината

Публикувано на 31 Октомври 2023
Sia се справя блестящо с текст на панджаби във вълнуваща колаборация с Diljit Dosanjh
Снимка: WMG

Международно признатите изпълнители, обичани от феновете в цял свят – Diljit Dosanjh и Sia, обединиха сили с изключително талантливия продуцент Greg Kurstin, за да създадат новаторски момент с дългоочакваното издание на "Hass Hass". 

За Sia това е първата колаборация с индийски изпълнител, а "Hass Hass" демонстрира нейната гъвкавост като артист, свързващ с лекота континенти и жанрове. Sia издига музикалното си майсторство на друго ниво, усвоявайки текст на панджаби и сливайки се съвсем естествено с вокалите на Diljit. Тази забележителна колаборация е доказателство за универсалния език на музиката, изграждащ свързаност, която резонира с хората по целия свят.

Greg Kurstin, известен продуцент с поредица от хитове, спечелили награда „Grammy“, допринася със своя опит в „Hass Hass“, засилвайки глобалната привлекателност на песента чрез комбиниране на текстове на панджаби и английски. Това със сигурност ще зарадва феновете на панджаби музиката в цял свят.

Споделяйки мислите си относно колаборацията, Diljit Dosanjh заяви: „Създаването на „Hass Hass“ със Sia беше незабравимо пътешествие. Това сътрудничество е изключително специално, тъй като Sia се осмели да пее на панджаби! Тя го направи с лекота и е абсолютно невероятна. Тази песен е за разпространяването на щастие и позитивност и се надяваме, че ще докосне сърцата на хората по целия свят."

Sia, известна със своите силни и емоционални вокали, добави: „„Hass Hass“ беше направена с толкова много любов, че си тръгнах с напълно мокра рокля! Да говориш панджаби е много по-трудно, отколкото си мислите; изпотих се цялата, роклята ми се намокри, докато усилено се стараех да го направя съвършено! Трябваше да ги помоля да спрат да снимат! Бях напълно подгизнала до края на изпълнението!"

Снимка: WMG

В най-скорошните си международни издания Diljit Dosanjh си сътрудничи с артисти като Tory Lanez за "Chauffeur", Diamond Platnumz за "Jugni", а Anne Marie участва в любимото на феновете му парче "Peaches". Влиянието на Diljit Dosanjh в музикалния свят е неоспоримо, тъй като той стана първият панджаби изпълнител с участие на сцената на Coachella, пеейки пред възторжена публика през април 2023 г.

През изминалата година Diljit е изнасял концерти на препълнени стадиони и зали в САЩ („Prudential Center“, „EagleBank Arena“, „American Airlines Center“, „YouTube Theater“), Обединеното кралство („O2 Arena“) и е първият индийски изпълнител, изнесъл и разпродал концерт в „Rogers Arena“ във Ванкувър и „Scotiabank Arena“ в Торонто, Канада.

Diljit е първият индийски артист с разпродадено шоу в емблематичната „Rod Laver Arena“ в Мелбърн, Австралия, „Qudos Bank Arena“, Сидни, „Brisbane Entertainment Center“, с най-голям брой продадени някога билети за индийски изпълнител.

„Hass Hass“ е със завладяваща мелодия, задълбочен текст и увлекателно звучене, което със сигурност ще остане в сърцата на феновете в цял свят. Песента изследва темите за щастие и сила и е готова да се превърне в химн на любовта, радостта и обединяването на хората по света чрез универсалния език на музиката.

"Hass Hass", който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, се издава от Warner Music India и вече е наличен във всички големи стрийминг платформи.

Ключови думи: