На живо

7

Швейцария спечели Евровизия 2024

Победителят Немо със специален призив към България

Публикувано на 13 Май 2024
3 снимки

Швейцария спечели 68-ото издание на конкурса за песен Евровизия. Победителят Немо завоюва 591 точки във финала с песента “The Code” на финала в Малмьо Арена. Това е третата победа на Швейцария в историята на конкурса след триумфа на първата победителка в надпреварата Лис Ася през 1956 и Селин Дион през 1988 година.

Във видео обръщение Немо призова България да се завърне на Евровизия през 2025 година. Послание на българските зрители изпрати и завършилия на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също призова България да се завърне.

На трето и четвърто място завършиха две от най-големите звезди в Украйна и в Франция – атрактивните Альона Альона и Джери Хейл и гласовитият Слиман. Пето място зае Израел.

България може да няма свой представител в най-голямото музикално събитие в света, но в Малмьо има българска делегация. Тя е съставена от артисти на музикалния лейбъл East Art - хитовата певица Мила Роберт, един от най-добрите ни гласове Тино, изгряващата звезда MONA, дебютиращият певец Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016. Те гледаха грандиозното шоу на живо в Малмьо и споделиха от опита на звездите от тазгодишното издание на конкурса.

Евровизия 2024 се проведе в шведския град Малмьо след победата на Лорийн с песента “Tattoo”, един от големите хитовете за 2023 година.

Ключови думи: