На живо

7

Shinedown издадоха нов сингъл

Парчето "Daylight” е от предстоящия албум на Shinedown, Planet Zero, който излиза на 1 юли чрез Atlantic Records

Публикувано на 03 Юни 2022
Shinedown издадоха нов сингъл

Мултиплатинената банда Shinedown пусна възвисяващия се и трогателен сингъл “Daylight”.

Уверявайки, че никога не сме сами, значимият портрет на жизненоважна човешка връзка отразява важността на взаимовръзките ни и хората в живота ни, чиято подкрепа и емпатия ни помагат да изкараме до следващия ден.

Парчето "Daylight” е от предстоящия албум на Shinedown, Planet Zero, който излиза на 1 юли чрез Atlantic Records. 

“Става дума за човешкото състояние. Трябва да живеем и трябва да живеем едни с други. И това трябва се отбелязва, не толерира. Това представя "Daylight". Нашата човечност. Разбиране, че всички сме заедно на тази планета и трябва да измислим начини да се грижим едни за други. Много пъти може да е просто въпрос ‚добре ли си?’, защото може да спасиш нечий живот само с питане. Не можем да загубим емпатията и куража си едни към други или готовността ни да вдигнем някой, ако го видим на земята, защото ще има моменти във времето, когато ще имаме нужда някой да видгне нас“, казва Brent.

"Daylight" е най-новото попълнение в каталога, който спечели на Shinedown признание за навременните и актуални послания зад хитовете им, които резонират не само с глобалната им аудитория и рок общността, но и с широката общественост и културата ни като цяло. С повече от 6,5 милиарда стрийма в световен мащаб, рекорд за №1 най-много мейнстрийм рок хитове в историята, платинен или златен сертификат за всичките си албуми и големи медийни похвали, Shinedown затвърдиха статута си на една от най-жизненоважните и напредничави музикални сили.

Planet Zero, който вече съдържа разбиващия рекорди 18-и #1 хит с "Planet Zero," е наличен за предварителна поръчка.

Издадените сингли от Planet Zero, "Planet Zero" и албумния трак "The Saints of Violence and Innuendo" представиха албума с проницателен и оптимистичен поглед към пукнатините и разломите на едно общество, което е претърпяло много предизвикателства през последните няколко години, виждайки как Shinedown се заемат със силите, които ни държат разделени в момент, когато трябва да се обединим. Висококонцептуалният, висцерално натоварен албум, продуциран от Eric Bass от Shinedown, отправя тежък поглед към разделението между хората с различни идеологии, разгула на културата на отмяната, токсичността на социалните медии, нуждата от честност в публичния ни дискурс и разрушителното въздействие на тези неща върху психичното здраве и човечеството. Антиутопична сага, която предупреждава за опасни нехуманни последици, " Planet Zero" е напомняне, че ако се затваряме един за друг, рискуваме да загубим емпатията, уважението един към друг и способността си да общуваме и да се обединяваме по начин, който води до действителен напредък и разбиране. Албумът споделя и надежда, упоритост, триумф и напомняне, че всички се нуждаем един от друг, като например в "Daylight". В края на краищата именно страстният стремеж на групата към единство отдавна е в основата на творчеството ѝ.

Planet Zero World Tour (продуцирано от Live Nation) започва в Bonner Springs, KS на 3 септември със специалните гости Jelly Roll и John Harvie, стартирайки американско пътуване за есенни концерти, които ще покажат чупещата рекорди, оглавяваща класациите банда с нова музика, #1 хитове, любими на феновете песни и най-големите шоута на сцена в градове от единия до другия бряг. Пълен маршрут вижте долу, той ще включи и фестивални изпълнения в Louder Than Life на 23 септември в Луисвил, Кентъки и Aftershock на 9 октомври в Сакраменто. Започвайки от днес, Shinedown ще се впуснат на британско/европейско изпълнение и избрани шоута с Iron Maiden, последвани от канадски дати със специалните гости Pop Evil и Ayron Jones през юли и август. За билети и детайли посетете www.shinedown.com.

Ключови думи: