На живо

7

Шан-Чи и легендата за десетте пръстена превзема кината през септември

Отваряме вратата към следващата глава от киновселената на Марвел с Шан-Чи и легендата за десетте пръстена от 3 септември, само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX

Публикувано на 03 Август 2021
Шан-Чи и легендата за десетте пръстена превзема кината през септември
Снимка: Форум Филм България

Той не е този, за когото го мислите. На 3 септември Шан-Чи и легендата за десетте пръстена ще представи за първи път на голям екран супергероя Шан-Чи.

Надникваме зад кулисите на тази нова глава от киновселената на Марвел в специално видео, в което една от основните творчески сили зад филмите на студиото – продуцентът Кевин Файги, разкрива интересни подробности за Шан-Чи, за връзката му с Железния човек и защо историята на този герой трябва да бъде разказана, а лично от актьора Симу Лиу ще научим за страстта му към Шан-Чи и любопитния начин, по който получава ролята.

В добавка, нов ексклузивен телевизионен спот на филма ни отвежда още по-дълбоко в интригуващия магичен свят на Шан-Чи и легендата за десетте пръстена, загатвайки за амбициозните мащаби и идейното богатство на продукцията.

Ежедневието на младия Шан-Чи минава в тежки тренировки, целящи да го  превърнат в изкусен наемен убиец, под стриктната опека на баща му – могъщата сенчеста фигура Уену, който е предводител на организацията Десетте пръстена, свързана с превръщането на Тони Старк в Железния човек. Когато Шан-Чи научава за престъпната дейност на баща си, той бяга в Америка, където се опитва да изгради относително нормален живот. Години по-късно обаче миналото му го застига и той отново се оказва въвлечен в зловещия свят на Уену. 

В ролята на Уену влиза легендарният хонконгски актьор Тони Люн (В настроение за любов, Пъклени дела, Герой), който придава на героя допълнителна дълбочина и характер, като го превръща в антагонист, способен на емпатия и любов. По този начин сложните взаимоотношения между него и Шан-Чи се превръщат в емоционален и драматичен гръбнак на Шан-Чи и легендата за десетте пръстена, който, подобно на комиксите, разглежда темите за разрушеното семейство и как изпълнената с насилие семейна среда се отразява на едно дете.

Режисьор на Шан-Чи и легендата за десетте пръстена е Дестин Даниел Кретън  (Short Term 12, Just Mercy), който е и автор на сценария заедно с Дейвид Калахан и Андрю Ленам. Продуценти са Кевин Файги и Джонатан Шуорц. В ролите освен Симу Лу и Тони Люн, влизат Акуафина, Мишел Йео, Фала Чен, Менен Жан, Флориан Мунтеану и Рони Чен.

Отваряме вратата към следващата глава от киновселената на Марвел с Шан-Чи и легендата за десетте пръстена от 3 септември, само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX. 

Ключови думи: