На живо

7

September FUN'k Festival с първо издание в България

Четири мащабни сцени ще зарадват меломаните в края на септември

Публикувано на 11 Септември 2023
September FUN'k Festival с първо издание в България
Снимка: Directo Agency

След бурния фестивален живот това лято, September FUN'k Festival е готов да закрие сезона повече от зашеметяващо.

За пръв път в България почитателите на качествената музика ще усетят какво е да слушаш фънк, диско, дъб, денс електро и още множество свързани стилове… И всичко това на живо, на 4 мащабни сцени в 3 дни. 

September FUN'k Festival ще разтърси The Purgatory на 29, 30 септември и 1 октомври. Многожанровата концепция на събитието се развива пилотно за страната ни, а в основата на идеята е Иван Вълков, дългогодишният организатор на легендарния Spirit of Burgas. 

„Много различен, много мащабен е September FUN'k Festival", споделя Иван Вълков. "Реално по време на фестивала бийтът няма да спира на нито една от сцените, което е уникалното за това събитие. Няма да има паузи между парчетата, а настроението „ще върви“ плътно нагоре. Идеята е с едно такова изживяване да се завърши летният фестивален сезон, а гаранцията за незабравими моменти е стопроцентова“. 

Ивент пространство ще се раздели на четири музикално обособени части: FUNk zone – с концерти на живо; IVAN'S TERRIBLE DISCO zone – с класическо и фънки диско; MUSICOLOGY zone с DJ сетове с фънк и хип-хоп с куратор Мартен Роберто и JAZZTRONICA zone – с денс електронна музика с фънк, дъб, бразилиан, с куратор Mr. Moon. Засега организаторите не издават конкретни имена на артисти, но обещават това да се случи съвсем скоро със заявката, че те ще са по-добрите от най-добрите.

Публиката ще има възможност да усети качествената фестивална култура в пълните три дни или да избере конкретен ден от September FUN'k Festival. Феновете отбелязват като изключително удобство възможността билетите да се купуват на място на събитието, без предварителен ангажимент.

Изкушаващ е и друг фестивален елемент, който със сигурност ще превърне September FUN'k Festival от очаквано в любимо събитие. На място посетителите, които желаят, ще имат възможност да получат професионален грим и прическа или да наемат костюм, което визуално и тотално ще ги потопи в атмосферата на фънка и диското от най-добрите им години.

Ключови думи: