На живо

7

Семейство Фейбълман идва в кината от 2 декември

Вдъхновен от собственото детство на живата легенда на киното Стивън Спилбърг, филмът е дълбоко лична история за порастването на един млад мъж, който открива шокираща тайна, заплашваща да разруши така или иначе крехкия баланс на сложните отношения в семейството му

Публикувано на 29 Ноември 2022
Семейство Фейбълман идва в кината от 2 декември
Снимка: Форум Филм България

Филмът Семейство Фейбълман разказва за Сами Фейбълман, който израства в Ню Джързи и Аризона в годините след Втората световна война, раздвоен между артистичната си, обичаща изкуството майка Мици, която го насърчава да следва сърцето си на всяка цена и прагматичния си, отдаден на науката баща Бърт, който смята, че увлечението му по създаването на филми е само хоби.

Фамилната динамика се усложнява от трите му сестри и симпатичния колега на баща му Бени, който е неизменно присъствие в дома им, дори когато семейството се премества да живее в различни градове. Разполагайки единствено със своята камера и таланта си, Сами опитва да открие себе си и мястото си в света, който го заобикаля.

Вдъхновен от собственото детство на живата легенда на киното Стивън Спилбърг, Семейство Фейбълман е дълбоко лична история за порастването на един млад мъж, който открива шокираща тайна, заплашваща да разруши така или иначе крехкия баланс на сложните отношения в семейството му. Филмът е медитация върху миналото, сътворена с трогателна искреност и носталгия, и обяснение в любов към седмото изкуство, което има способността да ни разкрива истината за света, за другите и за нас самите.

Откриваме личната история на един от най-великите режисьори със Семейство Фейбълман от 2 декември само в кината.

Снимка: Форум Филм България

Жанр: Биографичен, драма
Режисьор: Стивън Спилбърг
Сценарий: Стивън Спилбърг, Тони Къшнър
Продуцент: Стивън Спилбърг, Тони Къшнър, Кристи Макоско Крийгър
С участието на: Мишел Уилямс, Пол Дейно, Гейбриъл Лабел, Сет Роугън, Джийни Бърлин, Джъд Хърш, Кийли Карстън

Ключови думи: