На живо

7

Selin издаде драматичен химн за “тъжни момичета“

„Lovers Hurricane“ е силно емоционална и завладяваща балада за изгубена любовна връзка, която не приключва с щастлив край, какъвто навярно е заслужавала

Публикувано на 06 Март 2023
Selin издаде драматичен химн за “тъжни момичета“
Снимка: Орфей Мюзик

Изпълнявайки желанието на феновете си в социалните мрежи, базираната в Лондон турска поп сензация – Selin, издава драматичния химн за “тъжни момичета“.

С изключително лични, емоционални текстове, написани от Selin заедно с Gil Lewis (Blithe, BEKA, Aleyna Tilki) и признатата певица и автор на песни Sarah Close, „Lovers Hurricane“ е силно емоционална и завладяваща балада за изгубена любовна връзка, която не приключва с щастлив край, какъвто навярно е заслужавала, както и за начина, по който израстваме, когато се налага да се учим от миналото и да продължим напред - допълнително подчертано от бурните, драматични сцени в музикалния видеоклип.

Компенсирайки в артистично отношение поп-рок жизнеността на „Cool“ от миналия август, кинематографичната продукция на „Lovers Hurricane“ е перфектният фон за богатите и мощни вокали на Selin и подчертава наистина зрелищното ѝ вокално изпълнение, подсилено от трогателните, прочувствени текстове, изпълнени с откровеност, които вече започнаха да резонират с феновете в Tiktok, които създават POV видеоклипове, използвайки песента.

Снимка: Орфей Мюзик

Говорейки за „Lovers Hurricane“, Selin каза следното: „Исках да пиша за конкретна ситуация, която се върти в главата ми. С напредването на възрастта разбрах, че трябва да се изправя лице в лице с тези чувства. Песента говори за онова чувство, когато се питаме „какво би могло да бъде“ с някого. В деня, в който писах за това със Sara и Gil, всичко просто излезе наяве. Не исках да забравя напълно за това. Мисля, че създаването на тази песен беше почти като да завършиш книга, която вече може да бъде поставена на рафта - но кой знае, може би един ден тази книга ще бъде прочетена отново ... Надявам да можете да пеете, крещите, плачете и да се смеете на тази песен“.

Със своите сензационни, мощни вокали и динамично сценично присъствие, Selin бързо се превръща в ключово име, на което си струва да обърнете внимание. Стартирайки кариерата си с танцови изпълнения за известни изпълнители като Mahmut Orhan и Trafoier, двуезичната изпълнителка със свободен дух в крайна сметка прави официалния си дебют чрез Warner Music през 2021 г. с пробивното и елегантно звучене на „Gidip Gel”; Песента се преобразува в напълно английския римейк „Give and Take”, който получи ключова подкрепа от Brooke Reese в шоуто на Apple Music.

След това Selin издаде нежния поп-рок сингъл „Cool“ през август 2022 г., в който получи международна подкрепа от издания като Rolling Stone, Clash и Ones to Watch, а нейният съвместен сингъл “Enemies“ с Roxen се появи на билборда на Spotify на Times Square. Неотдавнашното обявяване на Selin за посланик на Gap в Турция доказва нарастващия ѝ, комерсиален успех като артист.

Доказвайки изключителния успех, който певицата е постигнала, портфолиото с изпълнения на Selin във Великобритания включва шоута в Indigo2 (където подгрява за легендарната турска дива Sertab Erener), O2 Islington, Ronnie Scott’s Jazz Club, The Courtyard Theatre (подгрява за Donna Missal), както и на Camden Assembly и Strongroom Shorectitch ; В Турция, Selin е имала изпълнения пред огромни тълпи в големи зали, включително популярните Harbiye Açık Hava и Vadi ̇stanbul Açık Hava, както и Cityfest, Cocktail Fest и Eats & Beats Festival.

Отгледана под влиянието на рок легенди и поп икони от началото на века, завладяващото звучене на Selin използва тези влияния, трансформирайки ги в нещо ново - с добавяне на това, което тя нарича „турска подправка“.

Родена в Истанбул, Selin се мести с родителите си в Лондон, когато е едва на 1 година – първото от поредица премествания, които я отвеждат в Северна Ирландия, Лондон и Шотландия. Въпреки че се сблъсква с голям културен шок, когато се връща отново в Турция със семейството си през 2011 г., междукултурните различия позволяват на Selin да види света от различни гледни точки, като същевременно поставят основите на глобалния ѝ музикален успех.

С 350 000 месечни слушатели, милиони стриймвания и профил във Vogue Türkiye, Selin продължава внимателно да работи върху предстоящия си дебютен албум и e готова да превземе световните сцени.

Снимка: Kaan Walsh

„Lovers Hurricane“ е втори официален англоезичен сингъл на Selin, издаден чрез Warner Music Türkiye. Сингълът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: