На живо

7

Сцената на София Прайд 2024 отваря врати за 6-ма млади артисти

Най-голямото мирно шествие за човешки права в България ще се състои на 22 юни

Публикувано на 20 Юни 2024
Сцената на София Прайд 2024 отваря врати за 6-ма млади артисти

За втора поредна година София Прайд отваря своите врати за 6 млади артисти, които ще имат възможността да се изявят по време на концерта на площад Батенберг на 22 юни. Те ще заявят своето място на българската музикална сцена и ще пеят пред многохилядна публика.

На сцената на София Прайд 2024 ще се качат магнетичната певица GABÓ, завладяващото трио VIVA,  алтернативната и винаги готова да разбива клишета Elittna, харизматичните артисти Yasen и Робин, представляващи модерната поп музика в България и първата оперна певица в историята на София Прайд - Рая-Христина Вътева.

Младите артисти ще открият звездния концерт, който ще започне в 16:00 часа. На сцената на 22 юни ще се качат едни от най-популярните артисти на българската музикална сцена. Сред тях са поп фолк идолът Лидия, певицата на годината Дара Екимова, хитовата и автентична Мила Роберт, гласовитата Михаела Маринова, поп легендата Ирина Флорин, хип-хоп идолът Venci Venc’, талантливата Ваня Щерева, рок групата Overhook, нашумялата певица YVA и други. Вратите на София Прайд ще отворят в 14:00 часа, а шествието по улиците на София ще започне след края на концерта.

Тази година фокусът на събитието е разговорът за темите и ценностите, които ни обединяват като български граждани. Една от тези ценности е любовта към родината, личният пример и личният принос. 8 успели в своята сфера професионалисти застават с лицата и имената си на билборди в София като част от кампанията. Историите им ще бъдат разказни дигитално в профилите във Фейсбук и Инстаграм на София Прайд в следващите дни.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет. Събитието през 2024 е подкрепено от Български фонд за жените, Посолство на САЩ в България, Посолство на Австралия, Посолство на Австралия, Посолство на Великобритания, Посолство на Кралство Нидерландия и компаниите Mastercard, Paysafe, Progress, Absolut, Accenture, IBM, Ingram Micro, EY, HP Enterpise, Sutherland, Kin+carta, WorkNomads LAB Hotel, Fashion Days, Sensata и Grand Hotel Millennium.

Ключови думи: