На живо

7

Савина и „Юначе“ припомнят миналото и гарантират бъдещето

Dian Solo вкарва клубен ритъм и финален щрих към проекта

Публикувано на 07 Юни 2021
6 снимки

„Юначе“ дават силна заявка за стилен летен хит. 

Dian Solo вкарва клубен ритъм и финален щрих към проекта.

Савина Пламенова е родена на 12 февруари и е от онези пламенни Водолеи, за които няма невъзможни неща. Завършва 166-о спортно училище „Васил Левски“ и оставя на БФЛА (Българската федерация по лека атлетика) множество отличия и награди от балкански и държавни първенства. Моментът, в който постигна спортен връх, е кратък повод за наслада, но и причина да погледне към поредно предизвикателство в тотално различна посока. Макар спортът да остава неизменна част от всекидневието й, Савина продължава образованието си в Медицинския университет със специалност Биология.

Към днешна дата изпълнителката на „Юначе“ е част от професионален екип, произвеждащ ваксини, но и това сериозно амплоа не е достатъчно за вечно търсещия дух на „водолейката“. "Голямата ми страст е музиката" - признава Савина и я засища с поп и джаз пеене в Highlight Singing Academy до момента, в който осъзнава, че фолклорът е грабнал сърцето й и е пореден връх за покоряване. Изкачва го заедно с Елена Божкова - солистка в ансамбъла на БНР и БНТ „Мистерията на българските гласове”, при която Савина овладява майсторството на Шопската фолклорна област. "Целта ми не е само да пея народна музика, но и да създавам песни, в които фолклорът може да се открие в актуален ритъм и може да е като мост между миналото и бъдещето" - споделя младата изпълнителка. "Благодаря на Алекс Нушев, с когото сме на една вълна и с когото създадохме „Юначе“! 

Песента е по текст на самата Савина, по ноти на Алекс Нушев и по ритъм на DJ Dian Solo, който добавя финалния щрих към модерната версия, за да може „Юначе“ да е новата силна заявка за стилен летен хит.

Ключови думи: