На живо

7

Савина и DimoBG с нова песен

Новата песен, озаглавена „Лазаре“, не само демонстрира най-доброто от модерния афро хаос, но и звучи с автентична, африканска певица

Публикувано на 12 Юни 2023
Савина и DimoBG с нова песен
Снимка: Directo Agency

Година след като създадоха личен стил и влязоха в интернационалните класации с “Пеперуга“, Савина и DimoBG отново се събират в „Лазаре“. Новата песен не само демонстрира най-доброто от модерния афро хаос, но и звучи с автентична, африканска певица.

„Тя се казва Делмар и е от Зимбабве", разказва Савина. "Овен, че свири на пиано, пее джаз, пее на френски, английски и на родния си диалект, тя така усети българския фолклор, че буквално за дни записа безупречно „Лазаре“. 

Идеята да свърже българско етно настроение с вокал на изпълнител от друг континент е на Савина. Тя решава, че щом с DimoBG отново се насочват към афро хаоса, няма нищо по-логично от това да се потърси истински звук. Българката открива Делмар в популярна музикална платформа и след рутинната размяна на работна информация, африканското момиче потъва в нашенските легенди.

А „Лазаре“ разказва за очакването за нещо хубаво и за свежото начало. Емоцията ни отвежда до гаданията и вярванията от древността, когато всеки знак е бил символ, всеки поглед - обещание, а всяка дума - клетва.
„Думите в песента са невинни, момински", споделя Савина. "Носят усещането и магията на най-чистите български традиции. Едновременно с това аранжиментът и ритъмът прескачат отвъд преданието и стигат до наши дни, за да задоволят и най-изтънчения музикален вкус“. 

„Лазаре“ вече звучи в музикалните медии на България и се изкачва в класацията по продажби на международните DJ платформи.

 

Ключови думи: