На живо

7

Sam Ryder ще представя Великобритания на Евровизия

С над 12 милиона последователи и 100 милиона харесвания в TikTok, Sam в момента е най-следвания британски музикален артист в платформата

Публикувано на 14 Март 2022
Sam Ryder ще представя Великобритания на Евровизия
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

След обширно търсене, оглавено от партньорите за 2022 г. – глобалната компания за музикален мениджмънт и пъблишинг TaP Music, BBC потвърди, че певецът и автор на песни Sam Ryder ще представи Обединеното кралство на 66-ия песенен конкурс Евровизия, който ще се проведе в Торино, Италия през май 2022 г. с песента "SPACE MAN". 

С над 12 милиона последователи и 100 милиона харесвания в TikTok, Sam в момента е най-следвания британски музикален артист в платформата. 

Новините бяха ексклузивно анонсирани от Scott Mills по Radio 1 Breakfast с Greg James, а SPACE MAN стана Tune of the Week в Afternoon Show на Scott Mills по BBC Radio 1. Когато светът се затвори през март 2020 г., Sam качи първия от своите вече известни кавъри в популярната платформа Tik Tok и неговите необикновени вокали бързо привлякоха вниманието на фенове на знаменитости като Justin Bieber, Sia и Alicia Keys, която дори публикува свое собствено видео, реагиращо на кавъра на Sam на песента й „If I Ain't Got You“. Видеоклиповете продължиха да прииждат, както и феновете, които като последователи в неговите профили в TikTok, Instagram и Facebook вече са над 17 милиона. 

Подписал с Parlophone (част от Warner Music Group), една от най-известните и престижни компании в историята на музикалната индустрия, звездата на  Sam продължава да изгрява. Дебютният му мини албум от март 2021, досега е събрал над 100 милиона глобални стрийма със синглите Whirlwind и Tiny Riot, оглавили световните iTunes класации. Sam завърши и първото си напъно разпродадено британско турне. 

Sam Ryder съвместно написа "SPACE MAN" с печелилата награди Grammy авторка на песни Amy Wadge (Ed Sheeran, Thinking Out Loud) и Max Wolfgang. 

Sam Ryder казва: “Фен съм на Евровизия от дете и за мен е чест да получа възможността да пея на събитие до едни от най-талантливите изпълнители и автори на песни. Надявам се да се представя по начин, по който Обединеното кралство да се гордее, а да покажа песен, която написах с приятелите си миналото лято, прави цялото преживяване дори още по-специално. Ще се видим в Торино, легенди!“. 

Евровизия ще се проведе в Торино, Италия след като страната победи през 2021 с песента "Zitti e buoni" от Måneskin. 

Ключови думи: