На живо

7

Рут Колева затваря 2021-ва с абсолютен успех

„Salty“ е 4-тата най-слушана българска песен презминалата година

Публикувано на 28 Януари 2022
Рут Колева затваря 2021-ва с абсолютен успех
Снимка: Mihail Novakov

Невъзможно е да сложиш артист като Рут Колева в рамки, но годишната статистика на най-излъчваните български хитове, все пак опитва да побере успеха в цифри. А той говори, че „Salty“ е 4-тата най-слушана българска песен през 2021 година, според компанията за мониторинг BMAT и ПРОФОН, на база реални излъчвания на радиостанциите и телевизиите.
“Salty” - проектът на Рут Колева (продуцент Георги Линев- Kan Wakan, музика Илияна Недялкова) се задържа 9 поредни седмици под №1 в еърплей класацията за българска музика и също толкова в ТОП 5 на глобалната класация за най-ротираните песни в България. Обръщайки се отново към цифрите за изминалата година, Shazam Bulgaria Top 200 обяви Salty за 3-тата "най-шазамвана" българска песен в периода на нейното промотиране и „бетонира“ песента в хит по всички критерии на музикалната индустрия.
Пoказвайки болезнено откровената женска същност, медиите нарекоха „Salty“ „социален феномен“ и „песен с мисия“, а идеята по създаването на този хит смело прескочи границите на България с официалната си TikTok кампания в 7 държави.
Линията на успеха за проекта на Рут Колева продължи и със създаването на ремикс на песента. Версията на Fabrizio Parisi & The Editor засили международния интерес към артиста Рут Колева и „Salty“ в оригиналното си видео и видеото към ремикса се излъчи на регулярна ротация от MTV US и Club MTV, като ремиксът стигна #5 в Dance класацията на MTV Русия. Песента е включена в редица международни плейлисти на популярните дигитални платформи и продължава да е сред предпочитаните български проекти и в началото на новата година.
Казахме за рамките, които определят изминалите 365 дни като супер успешни за Рут Колева. Не може да не споменем и за успеха на сингъла “Wassup”, който от издаването си на 22 ноември, не излиза от Топ 10 на най-излъчваните български песни. След твърдата хит линия залогът за нещо ново, за което да се говори също много и да се слуша още повече става все по-ясен. Подробностите предстоят в канала на Рут в YouTube, а кодовото название съвсем скоро ще бъде споделено от създателите на Salty & Wassup. (разпространени дигитално от Warner Music чрез Орфей Мюзик.)

Ключови думи: