На живо

7

Рут Колева влезе в най-мащабната селекция за европейските видеонагради

За пръв път в историята на конкурса български проект е част от Berlin Music Video Awards

Публикувано на 21 Април 2022
Рут Колева влезе в най-мащабната селекция за европейските видеонагради
Снимка: Орфей Мюзик

Клип на Рут Колева влезе сред претендентите за престижни европейски награди. 

Видеото към песента й "Kiss My Attitude" е в официалната селекция на Berlin Music Video Awards.

Конкурсната програма на най-авторитетните видеонагради в Европа се провежда между 8 и 11 юни 2022 г., а Рут и екипът й са поканени в Берлин, ден преди финала, за да представят проекта.

Новината сподели самата изпълнителка часове след завръщането си от САЩ, където бе част от най-значимия арт форуми в света SXSW (South by Southwest-Conference & Festivals).

По видеото на "Kiss My Attitude" Рут работи с режисьора Георги Манов и оператора Александър Станишев. Проектът не само влиза в юбилейното 10-то издание на Berlin Music Video Awards, но е и първия видеоклип в историята на фестивала, избран за участие от България.

За Рут Колева очакването на резултатите от Berlin Music Video Awards се движи паралелно с подготовката за грандиозно музикално събитие. Изпълнителката на "Candy Coated", "Salty" или "Wassup" - хитове, които се ротират и извън границите на България- организира мащабна музикална конференция, която ще промотира млади български артисти. Рут приема тази кауза като своя лична мисия и издава част от знаменитoстите в гест листа.

“Главният икономист на Spotify ще присъства, както и хора от най- големите фестивали в Европа, които изграждат програмата на тези форуми. Всички гости са професионалисти в световната музикалната индустрия, ще говорят за музикален бизнес и ще чуят млади български таланти“ – разкрива Рут.

Soul Alive Music Conference ще е факт през 2023 година, като по време на конкурсната част от фестивала ще се изберат български артисти, които ще се представят пред международния музикален елит, лейбъли, фестивали и музикални компании. 

За "Kiss My Attitude":
Вече няколко седмици хит сингълът "Kiss My Attitude" е в ТОП 5 на най-излъчваните песни, според официалната класация за българска музика България Топ 100, изготвяна от BMAT и Профон. Едновременно с това песента е ТОП 100 на Shazam България.
Видеото към "Kiss My Attitude" събра Рут Колева за пети път с режисьора Георги Манов и за трети с оператора Александър Станишев. Снимките се реализират в живописна местност около София, но както от екипа отбелязват - мястото е толкова сюрреалистично, че не би могло да се побере в географски или времеви рамки. 

За музиката изпълнителката отново разчита на вече утвърдения dream team, в лицето на Георги Линев - Kan Wakan и Илияна Недялкова. Резултатът е песен, която самата Рут определя като много важна в кариерата си: „Kiss My Attitude" е част от новия ми албум и следствие на дългогодишното ми партньорство със София Прайд и ангажираността с ЛГБТ хората. Текстът докосва онова личното светоусещане, онази смелост да се изразяваш и да бъдеш себе си, когато разбираш кой си и мнението на другите не те интересува. Всъщност разказваме много красива, естествена, макар и според някои нестандартна история“. 

Ключови думи: