На живо

7

Рут Колева издава "This Christmas"

Класиката на Дони Хатауей е първото празнично заглавие за певицата, издадено от Warner Music Group и Орфей Мюзик

Публикувано на 18 Ноември 2022
Рут Колева издава
Снимка: Орфей Мюзик

Рут Колева издаде коледна песен.  

"This Christmas"  е първото празнично заглавие на певицата и в същото време второто, което излиза съвместно от Warner Music Group и Орфей Мюзик, след успешния сингъл “Superpower”, който вече 5-та поредна седмица е второто най-излъчвано парче в родния ефир, включено е в над 120 плейлисти във всички дигитални платформи и беше отразено с десетки публикации у нас и в чужбина.

Изпълнителката подарява на феновете си собствена версия на класиката “This Christmas". Коледното парче ще е приоритет за териториите на Warner Music Group в Източна и Южна Европа и ще бъде маркетирано с мащабни кампании.

Когато, през 1970 г., Дони Хатауей композира "This Christmas", той се надява, че песента ще стане любима поне сред афроамериканската общност. Американският изпълнител не предполага, че тази коледна песен ще се превърне в световен хит и ще бъде част от всеки празничен саундтрак.

Заживяла собствен хитов живот „This Christmas” намира и най-талантливия си посланик в България. Давайки заявка за съкровени, музикални мигове, Рут Колева придава своеобразен модерен облик на коледната класика, прегръщайки неостаряващата сила на празничната мелодия.

Екипът, който работи по проекта е повече от впечатляващ. „This Christmas” е аранжирана от великолепния Антони Дончев, а в аудиото и видеото Рут е подкрепена от Биг бенда на Българското национално радио. Като диригент на бенда и безспорен джаз корифей, Антони Дончев виртуозно съчетава нежната грация в гласа на Колева със силата в звука на джазмените. Формацията придава уникален международен облик на винтидж суинга, превръщайки “This Christmas” в песен създадена, за да стопли сърцето. Песента нашепва, че винаги може да отделим време, за любимите хора, да се съберем заедно и да се насладим на музиката и коледния дух.

"This Christmas" е достъпна във всички музикално платформи от 18 ноември 2022 г. , за да напомни, че Коледа идва, а тогава се случват чудеса!

Ключови думи: