На живо

7

Рут Колева краси корици на музикални плейлисти

Една от най-ярките звезди на българската музикална сцена е на кориците на всички главни плейлисти за поп музика на бранда Topsify в Южна и Източна Европа

Публикувано на 09 Декември 2022
Рут Колева краси корици на музикални плейлисти
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Една от най-ярките звезди на българската музикална сцена Рут Колева е на кориците на всички главни плейлисти за поп музика на бранда Topsify в Южна и Източна Европа.

Териториите, които са включени в тази активност са Румъния, Унгария, Сърбия, Хърватска, България, Словения, Македония, Черна Гора, Албания и Босна и Херцеговина. Това признание идва дни след излизането на сингъла й “This Christmas”, като Topsify цели да запознае многохилядната си аудитория от последователи в тази част от света с невероятната изпълнителка и нейната интерпретация на коледната класика от Дони Хатауей.

Най-новата песен на Рут Колева е първото й празнично заглавие и в същото време второто, което излиза съвместно от Warner Music Group и Орфей Мюзик, след успешния сингъл “Superpower”, който продължава да бъде фокус сингъла в момента и съвсем наскоро излезе ремиксираната версия “Superpower - Electro Mix” с един от най-търсените полски ДиДжеи Podhajski. Ремиксът е придружен от специално видео.

И двете издания на Рут – “Superpower”и “This Chrsitmas” са приоритет за Warner Music и през целия декември ще вървят рекламни кампании за двата сингъла в една от водещите дигитални платформи в България и света - Spotify. Кампаниите ще включват интензивни аудио реклами и главни банери HPTO в териториите, влизащи в Южна и Източна Европа.

Екипът, който работи по “This Christmas” е повече от впечатляващ. Сингълът е аранжиран от великолепния Антони Дончев, а в аудиото и видеото Рут е подкрепена от Биг бенда на Българското национално радио. Като диригент на бенда и безспорен джаз корифей, Антони Дончев виртуозно съчетава нежната грация в гласа на Колева със силата в звука на джазмените. Формацията придава уникален международен облик на винтидж суинга, превръщайки “This Christmas” в песен създадена, за да стопли сърцето. Песента нашепва, че винаги може да отделим време, за любимите хора, да се съберем заедно и да се насладим на музиката и коледния дух.

Ключови думи: