На живо

7

Рут Колева представи нова песен

Публикувано на 18 Март 2022
Рут Колева представи нова песен
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Рут Колева ще представи "Kiss My Attitude" на най-значимия арт форуми в света.

Рут е единствен участник от България, с покана за концерт, в музикалната програма на South by Southwest - Conference & Festivals.

Фестивалът и конференцията към него се завръщат след дълга Covid пауза, като едно от най-очакваните събития в света на изкуството, а участието на българката е на 19 март-ден след премиерата на "Kiss My Attitude". 

В концерта Рут Колева ще включи освен новата си песен и хитове, които я утвърдиха на световната сцена. Публиката ще чуе "Salty", "Wassup", "Candy Coated", "All The Guys" и "Beyond Borders", която вече е в класацията на Jazz FM UK - най-голямото джаз радио в света. Очаква се сред гостите да бъде и Мария Бакалова, която също ще е в Тексас, за да представи „Жените наистина плачат“, в частта за кино на фестивала. 

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Едновременно с международната премиера на песента "Kiss My Attitude", видеото към проекта става част от селекцията на Berlin Music Video Awards. Клипът, създаден с подкрепата на НФК, влиза в 10-тото юбилейно издание на събитието, а резултатите ще са ясни между 8 и 11 юни 2022 г.  

Видеото към "Kiss My Attitude" събира Рут Колева за пети път с режисьора Георги Манов и за трети с оператора Александър Станишев. Снимките се реализират в живописна местност около София, но както от екипа отбелязват - мястото е толкова сюрреалистично, че не би могло да се побере в географски или времеви рамки. 

За музиката изпълнителката отново разчита на вече утвърдения "dream team", в лицето на Георги Линев - Kan Wakan и Илияна Недялкова. Резултатът е песен, която самата Рут определя като много важна в кариерата си:

„Kiss My Attitude" е част от новия ми албум и следствие на дългогодишното ми партньорство със София Прайд и ангажираността с ЛГБТ хората. Текстът докосва онова личното светоусещане, онази смелост да се изразяваш и да бъдеш себе си, когато разбираш кой си и мнението на другите не те интересува. Всъщност разказваме много красива, естествена, макар и според някои нестандартна история“. 

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

"Kiss My Attitude" у нас можете да слушате чрез Орфей Мюзик / Warner Music.

Ключови думи: