На живо

7

Robin Schulz и Alle Farben с преработка на хавайска класика

Публикувано на 13 Юли 2021
Robin Schulz и Alle Farben с преработка на хавайска класика
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Ако някога сте се чудели как Robin Schulz действа, когато се стигне до избора на следващата песен, която иска да прерботи, ето го отговора:

Ако мелодия остава с него с години, това трябва да е добър знак. "Somewhere Over The Rainbow / What A Wonderful World" е един такъв пример. 
Песента от 1990 от хавайския изпълнител Israel Kamakawiwo'ole - микс на известни балади със същото име - го трогва отново и отново. 
И затова, когато Robin започна да мисли за първото си издание след скорошния албум "IIII", му хрумна, че най-сетне е време да се отдаде на тази песен. 
"Все още помня деня, в кйто чух песента за първи път", спомня си Robin. "Бях някъде в чужбина, на път за изпълнение. И веднага се развълнувах. Просто наистина ми харесва цялостното усещане, пълно е с чувство. Възможността да добавя щипка от себе си към песента ме прави наистина щастлив".

Обединявайки се с добрия си приятел Alle Farben, двамата германски супер звездни продуценти се захванаха за работа. 
Задържайки оригиналното усещане на песента, включително нежната китарна мелодия и невероятния гладък глас на Israel Kamakawiwo'ole, Robin Schulz и Alle Farben подобриха оригиналната песен с емблематичната им комбинация от нежни стимулиращи бийтове и дълбоко емоционално усещане. 
Говорейки за колаборацията с Alle Farben, Robin споделя: "Познаваме се от дълго време и се разбираме удесно още от първия ден. Заради динамиката на бизнеса на живо не поддържахме толкова връзка, колкото ни се искаше през последните години. Но хубавото нещо на този период беше повечето време за други неща като възобновяването на едно приятелство. Заради което Alle Farben и аз помислихме, че със сигурност трябва да направим нещо заедно". 
Alle Farben казва: "Много съм щастлив, че Robin и аз най-накрая успяхме да пуснем песен заедно. Познаваме се от много години и сме имали привилегията да споделяме велики фестивали, концерти и моменти заедно. Колаборативен сингъл беше съкровено желание от дълго време и сега се сбъдна!". 
На края на деня сбъдването на желание е точно смисъла на текста: "Somewhere over the rainbow / Bluebirds fly / And the dreams that you dream of / Dreams really do come true", пее Israel Kamakawiwo'ole в култовия текст на песента. Ставйки дума за Israel Kamakawiwo'ole: след като Robin Schulz прекарва основно времето си в пътуване по света в нормално време, бил ли е някога на Хаваите? "Всъщност не съм бил", признава той. "Но определено е в списъка ми с желания!"

Ключови думи: