На живо

7

Ремиксиран хит на Рут Колева влезе в ексклузивна селекция на MTV

Клубната версията на "Salty", създадена от Fabrizio Parisi & The Editor, намери своите фенове и извън пределите на България

Публикувано на 16 Юни 2021
Ремиксиран хит на Рут Колева влезе в ексклузивна селекция на MTV
Снимка: Орфей Мюзик

Клубната версията на "Salty" намери своите фенове и извън пределите на България. Проектът на Рут Колева, брилянтно ремиксиран от Fabrizio Parisi & The Editor, влезе на силна ротация в авторитетния интернационален канал Club MTV International. Видеото вече може да се гледа в Европа, САЩ, Латинска Америка, включително и в мрежата на Amazon Fire TV.

С клубния ремикс Fabrizio Parisi & The Editor (Fa&Mi Music / MonoShake) облякоха песента на Рут Колева в супер актуален, но различен ритъм. Тандемът, вкарал цели 6 песни само за 3 години в MTV и работил с някои от най-големите имена на българската и световна сцена, напълно преобрази Salty и то само месец след премиерата й. Двамата продуценти, чиито парчета озвучават нощите на Ибиса, Турция, Мароко, Италия, с тоталния си усет към хитово звучене, гарантираха пътя на "Salty" към най-големите клубове у нас и чужбина.

Международният ефир е поредния успех за "Salty" след като оригиналната версия на проекта е вече 8 седмици №1 в еърплей класацията за българска музика и 8 седмици в топ 5 в глобалната класация за най-ротираните песни в България. "Salty" е 3-тата най-шазамвана българска песен в Shazam Bulgaria Top 200 и отдавна прескочи границите на страната с официалната си TikTok кампания в 7 държави.

Оригиналът на "Salty" направи своята премиера на 19 март 2021 г. Продуцент на проекта е Георги Линев - Kan Wakan, a музиката е създадена от Илияна Недялкова, композирала, заедно със ZAYN великолепната Entertainer. Видеото към песента е на режисьора Георги Манов, върху чиято работа стъпва и клипът на ремикса, пресъздаден въздействащо от Господин Господинов (Гепи). След възторжените ревюта от чуждестранните медии и хилядите сърца и „лайкове“ от българските фенове, "Salty" изпълни и най-важната си роля на песен с кауза- да се превърне в социален феномен.

"Salty" - оригинал и ремикс се дистрибутират дигитално от Orpheus Music / Warner Music

Ключови думи: