На живо

7

Red Hot Chili Peppers издават нов албум

Return of the Dream Canteen ще бъде издаден на 14-ти октомври от Warner Records

Публикувано на 26 Юли 2022
Red Hot Chili Peppers издават нов албум
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Red Hot Chili Peppers обявиха чисто новия си студиен албум.

„Return of the Dream Canteen“ ще бъде издаден на 14-ти октомври от Warner Records.

Изненадващият анонс, който предизвика възторжен отклик, беше направен в „Empower Field“ в Денвър, когато започна северноамериканската част от тяхното аплодирано от критиката и комерсиално успешно глобално стадионно турне.

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music



Новината за предстоящото излизане на „Return of the Dream Canteen“ бележи второто издаване на албум на групата за 2022 г., веднага след лидера в класациите, получил платинен статус на продажби – „Unlimited Love“, който беше издаден през април. Това ще бъде и вторият албум на групата, продуциран от Rick Rubin за 2022 г., и ще затвърди репутацията им на група, намираща се в своята връхна точка, яхнала гребена на безспорна творческа вълна.

Албумът Return of the Dream Canteen ще излезе у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Шоуто в Денвър беше изпълнено с емблематични хитове на „Red Hot Chili Peppers“, както и с новите фаворити „Black Summer“ и „These are the Ways“ от техния оглавяващ класациите албум – Unlimited Love. Групата хвърли публиката на разпродадения концерт във възторг, когато Anthony Kiedis обяви най-неочаквано, че имат още един чисто нов студиен албум, който ще излезе тази година.

Продължавайки да печели фенове от различни поколения, групата изнесе серия от разпродадени концерти във Великобритания/ЕС по-рано тази година, включително две вечери на London Stadium. „Горещ европейски тъчдаун от калифорнийските легенди“ – CLASH

„Тръгнахме да търсим себе си като групата, която по някакъв начин винаги сме били. Свирехме просто за удоволствие и научихме някои стари песни. Не след дълго започнахме мистериозния процес по създаването на нови песни – красиво късче химия, до което сме се докосвали стотици пъти. След като открихме този нестихващ поток от звук и въображение, ние просто продължихме да копаем. С времето, разтягащо се като ластик на голямо бельо, нямахме причина да спрем да пишем и да свирим. Беше като сън. В крайна сметка нашата променлива обич един към друг и магията на музиката ни бяха дарили с повече песни, отколкото знаехме какво да правим. Е, разбрахме го. 2 двойни албума, издадени един след друг – вторият от които е също толкова значим, колкото и първия. „Return of the Dream Canteen“ е всичко, което сме и някога сме мечтали да бъдем. Опакован е. Създаден е от сърце, искрено ваши, Red Hot Chili Peppers“.

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music



Red Hot Chili Peppers ще продължат турнето си в Калифорния със специално изпълнение на стадион „SoFi“ в родния град – Лос Анджелис, след това през Чикаго, Торонто и други, преди да приключат северноамериканската част в Арлингтън, Тексас в неделя (18-ти септември) на стадион „Globe Life Field“. Някои от най-аплодираните, еклектични и значими изпълнители от различни жанрове - включително „HAIM“, Beck, Thundercat, „The Strokes“, King Princess, St. Vincent и Post Malone , ще се присъединят към групата на определени дати.

Бандата започна европейския етап на глобалното си стадионно турне миналия месец на „Estadio Olímpico de la Cartuja“ в Севиля, Испания в събота (4-ти юни). Концертът отбеляза първото им шоу с китариста John Frusciante от 15 години насам, както и началото на първото стадионно турне на групата.

За повече информация относно новия албум, турнето и билети -redhotchilipeppers.com.

Ключови думи: