На живо

7

Раздадоха 95-ите награди Оскар

Големият печеливш е филмът “Всичко навсякъде наведнъж”

Публикувано на 13 Март 2023
Раздадоха 95-ите награди Оскар
Снимка: Getty Images

На пищна церемония в Лос Анджелис в неделя вечер бяха раздадени 95-ите награди Оскар. 

Големият печеливш на вечерта стана филмът “Всичко навсякъде наведнъж”, които успя да вземе цели 7 статуетки, включително в категорията за най-добър филм. 

Актрисата, която играе главната роля в него, Мишел Йео получи наградата за Най-добра главна женска роля.  

Брендън Фрейзър получи Оскар за главна мъжка роля за представянето си в "Китът". 

Призът за Най-добра актриса в поддържаща отиде при Джейми Лий Къртис, а Ки Хи Куан спечели статуетка за Най-добър актьор в поддържаща роля. Най-добър режисьор - Даниел Куан и Даниел Шайнърт за „Всичко навсякъде наведнъж”. 

Оскар за чуждоезичен филм спечели „На западния фронт нищо ново”, при анимациите това е "Пинокио" на Гийермо дел Торо, а при документалните "Навални", в чийто екип е разследващият журналист Христо Грозев. 

Снимка: Getty Images

Въпреки, че бяха номинирани в категорията за Най-добра оригинална песен Лейди Гага и Риана не успяха да спечелят, но пък грабнаха погледите на публиката с тоалетите си. Гага блесна в черна рокля по тялото, разкриваща долната част на гърба й. За сметка на провокативната си дреха, с която мина по червения килим (тази година в цвят шампанско с посление за мир), когато излезе за изпълнението на "Hold My Hand" от Топ гън: Маверик, певицата заложи на тениска и дънки, за да докаже че не визията, а музиката е от значение. 

Бременната Риана пък беше заложи на тоалет от кожа и прозрачна част, подчертаваща наедрялото й коремче. 

Снимка: Getty Images

Оскар за Най-добра оригинална песен спечели NAATU NAATU от индийския филм RRR.

Безапелационният победител на тазгодишните Оскари – научнофантастичната комедийна драма „Всичко навсякъде наведнъж“ (Everything Everywhere All at Once, 2022 г.) – ще направи ексклузивната си премиера за България тази вечер (13 март) от 21:00 ч. в ефира на bTV Cinema. Излъчването на заглавие, отличено с Оскар за най-добър филм, непосредствено след провеждането на най-престижните филмови награди, е прецедент за българския телевизионен ефир и се случва за пръв път именно в ефира на филмовия канал bTV Cinema. „Всичко навсякъде наведнъж“ разказва историята на Евелин Уон – китайска имигрантка на средна възраст, собственичка на обществена пералня, въвлечена ненадейно в шеметно приключение, в което само тя може да спаси света. Това обаче я изправя пред още по-голямо премеждие, вследствие на което Евелин се оказва изгубена в безкрайните светове на мултивселената.

Ключови думи: