На живо

7

Raye спечели награда BRIT за Автор на годината

Наградата е специална и се връчва преди официалната церемония, която ще се проведе на 2 март в O2 Arena в Лондон

Публикувано на 29 Февруари 2024
Raye спечели награда BRIT за Автор на годината
Снимка: Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Британската звезда Raye записа името си в историята на наградите BRIT като се превърна в първата жена – носител на приза за автор на годината.

Наградата е специална и се връчва преди официалната церемония, която ще се проведе на 2 март в O2 Arena в Лондон. Категорията „Автор на годината“ е нова, датира от 2022 г., и победителят се определя от експертно жури. Предишните призьори са Ed Sheeran и Kid Harpoon.

RAYE ще излезе на сцената на O2 Arena и като изпълнител, заедно с Becky Hill, Calvin Harris & Ellie Goulding, Dua Lipa, Jungle, Kylie Minogue, Rema и Tate McRae.  

Снимка: The Orchard/Вирджиния Рекърдс

Raye се сдоби с цели 7 номинации за BRIT, като така тя изпревари Craig David, Gorillaz и Robbie Williams, които държаха предишния рекорд с по шест номинации за една година. Изпълнителката изпрати една от най-успешните си години в професионален план и седемте номинации го доказват.

В началото на февруари 2023 г. тя издаде дебютния си албум “My 21st Century Blues”. Сред отличията BRIT, за които Raye е номинирана са „Поп изпълнител на годината“, "Песен на годината" и "Албум на годината". Певицата ще се бори и да спечели приза за „Най-добър нов изпълнител“.

Ключови думи: