На живо

7

Raye доминира на наградите BRIT

Тя взе призовете в категориите „Изпълнител на годината“, „Автор на годината“, „Албум на годината“, „Най-успешен дебют“, „Песен на годината“ за парчето „Escapism” и „Най-добро R&B изпълнение“

Публикувано на 05 Март 2024
Raye доминира на наградите BRIT
Снимка: Getty Images / Jeff Spicer

Рекордните 6 награди BRIT спечели поп сензацията Raye на церемонията в O2 Arena в Лондон тази събота.

Звездата на The Orchard грабна призовете в категориите „Изпълнител на годината“, „Автор на годината“, „Албум на годината“, „Най-успешен дебют“, „Песен на годината“ за парчето „Escapism” и „Най-добро R&B изпълнение“.

Без съмнение това беше нощта на Raye, която влезе в историята на наградите BRIT, като занесе вкъщи 6 награди от общо 7 номинации. Така тя счупи рекорда на Blur, Adele и Harry Styles за четири победи на една церемония.

Raye, очевидно изумена и развълнувана от победите си, взе баба си Агата със себе си на сцената, когато получаваше шестата си награда за „Албум на годината“. 

"Всичко, за което някога съм мечтала е да бъда артист, а сега вече артист с награда за албум на годината. Благодаря ви толкова много“, сподели звездата в препълнената зала.  

Raye изпрати една от най-успешните си години в професионален план и шестте награди го доказват. В началото на февруари 2023 г. тя издаде дебютния си албум “My 21st Century Blues”. Години наред младата певица се бори да пробие в индустрията, като крайният резултат е повече от впечатляващ.

 

Ключови думи: