На живо

7

Rauw Alejandro издаде нов албум

Със SATURNO 29-годишният пуерториканец цели да създаде едно истинско изживяване – такова, което е предназначено за наслада от самото начало до края

Публикувано на 14 Ноември 2022
Rauw Alejandro издаде нов албум
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Rauw Alejandro представи новия си албум. 

В днешно време, когато всеки ден излизат десетки албум, е почти нечувано за една колекция да бъде нещо повече от съвкупност от песни, предназначени да подхранват плейлисти и дансинги. Със SATURNO 29-годишният пуерториканец цели да създаде едно истинско изживяване – такова, което е предназначено за наслада от самото начало до края.

„Исках да заведа феновете си на разходка из ума ми, емоциите ми – звуците, които ми повлияха. От ранния хип-хоп до фрийстайла и, разбира се, регетона, това са елементите, които ме правят това, което съм“, споделя певецът и текстописец.

Още от въведението, неземните мелодии отдават почит към най-ранните пионери на хип-хопа – връщайки слушателите към партитата в Бронкс от 90-те години. Освен да разширява звуковите пейзажи, които традиционно се вписват в жанра, известен като ърбан, Rauw поема и практическа роля в продуцирането на SATURNO. Служейки като копродуцент на всичките 18 песни в колекцията, той гарантира, че точната му визия оживява.

Дори името на албума има дълбоко значение за него. Когато Alejandro расте, майка му често му казва, че е от друга планета, и именно заради това озаглавява колекцията по този начин - понеже знае, че е предопределен за нещо извън този свят.

Съдейки по успеха на вече издадени сингли от SATURNO като „Punto 40” с Baby Rasta, „Lokera” и „Dime Quién????”, които продължават да взривяват класациите, можете да очакваме още редица парчета от албума да наберат свръхзвукова сила.

Неземно преживяване като това не се случва честно, така че – отпуснете се, затворете очи и оставете El Zorro да ви отведе на пътешествие до най-отдалечените кътчета на космоса.

При представянето на първaта си колекция Afrodisíaco през 2020 г., Rauw грабва множество отличия, включително златни сертификати, номинации за GRAMMY, а и не на последно място - милиарди стрийма. След издаването на SATURNO, на изпълнителят му предстои да тръгне на световно турне, което ще пренесе неговия еклектичен звук на арените из цял свят. 

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

SATURNO - Tracklist:
1. Saturno
2. Punto 40 ft Baby Rasta
3. Más De Una Vez
4. Lejos del Cielo
5. Dejau'
6. Gatas ft Chris Palace
7. Track 7
8. Cazadores ft Arcángel
9. Deca' A Las Vegas (Interlude)
10. Que Rico Ch**gamos
11. Ron Cola
12. No Me Sueltes
13. Verde Menta
14. Corazón Despeinado
15. Dime Quién????
16. Raulleto (Skit)
17. De Carolina ft. DJ Playero
18. Lokera ft Lyanno y Brray

Ключови думи: