На живо

7

Радио N-JOY стартира кампания за професионална ориентация сред ученици

В продължение на месец екипът на радиостанцията ще работи със зрелостници с цел успешната последваща реализация

Публикувано на 02 Ноември 2022
11 снимки

Радио N-JOY отваря вратите си за бъдещите журналисти.

В рамките на един месец най-слушаната радиостанция в страната[1] ще приеме в студиата си ученици от 93-то СУ “Александър Теодоров-Балан”.

Снимка: Радио N-JOY

Едни от най-изявените и доказали се във времето радиопрофесионалисти ще покажат на младите ентусиасти какви са предизвикателствата, спецификите и емоциите, които професията радиоводещ крие. Инициативата на радиото е поредната стъпка в посока развитие на младите професионалисти в страната.

Снимка: Радио N-JOY

Днес се проведе първото посещение от поредицата, в което зрелостници от столичното 93-то СУ “Александър Теодоров-Балан” се запознаха с водещите на радио N-JOY и тяхната професия.

Снимка: Радио N-JOY

Работата в медии е изключително интензивна и се изисква специална подготовка, за да бъдеш добър водещ или репортер. А истината е, че радиото освен най-бързата и достоверна медия, е също и мощен канал за комуникация, които едновременно информира, забавлява и обединява“, каза Инспектор N-JOY по повод кампанията.

Снимка: Радио N-JOY

В срещите през месец ноември от страна на радиото участие ще вземат емблематичният Инспектор N-JOY, водещата на следобедния блок Нейа, водещите на новинарските емисии – Доменика Димитрова и Ясен Вакашински, програмният директор – Павел Сотиров, както и маркетинг директорът на радиото – Александра Гълъбова. Екипът на радиостанцията, част от bTV Radio Group, вярва, че навременното кариерно ориентиране е ключов фактор за успешната последваща реализация на младите таланти. Затова радио N-JOY целенасочено полага усилия за провеждането на подобни инициативи, като последната такава бе участието в кампанията „Мениджър за един ден“.

Снимка: Радио N-JOY

Кампанията на радио N-JOY за подкрепа в професионалния път на зрелостниците започва специално с избора на 93-то СУ “Александър Теодоров-Балан”. Това е единственото училище в България със статут на Колеж по журналистика към Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ “Св. Климент Охридски”. Училището отново е и единственото в страната с одобрени учебни планове и преподаватели от Софийски университет и Академията на МВР, като също така е и член на Асоциацията на Кеймбридж училищата. Учебното заведение предоставя и всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение.

Снимка: Радио N-JOY

Повече информация за последващите срещи от инициативата на радио N-JOY ще бъде качвана своевременно на адрес www.njoy.bg 

[1] Поп радиото с най-много слушани минути средно на ден в целева група 18-45 години, по данни на пипълметричната агенция ГАРБ за периода август 2021 – август 2022

Ключови думи: