На живо

7

Rachel Row с летен сингъл

"Аркутино" подсказва, че това е музика за море, безгрижие и свободни форми щастие

Публикувано на 16 Юни 2023
6 снимки

Rachel Row ни подготвя за лятото с новия си сингъл "Аркутино".

Както и самото име на сингъла подсказва, това е музика за море, безгрижие и свободни форми щастие.

Там, някъде между зациклените пиано звуци, отличителния денс ритъм и текста, който звучи като припева на лятото, срещаме една нова версия на Rachel Row - с дъх на морски бриз. Като едно от любимите й български кътчета по морето, плажът Аркутино неслучайно ще се превърне в метафора за солените, пясъчни спомени.

Песента е по музика и текст на Rachel Row, аранжиментът е създаден от Страхил Велчев - Kink и Денис Попстоев. Видеото, дело на талантливите Петър Вълчев - режисьор и оператор и Невелин Вълчев - монтажист, визуализира усещането за онзи непреодолим копнеж за лято и свобода.

Rachel Row или Рахел-Лилия М. Тодорова - както е истинското й име - има разнообразен музикален опит. Създава музика и текстове за едни от най- големите български имена в музиката, а именно: Камелия Тодорова, Графа, Рут Колева, Криста, Мария Илиева, Любо Киров, Сантра и др. Изпълнява собствена, съвременна поп музика, автор е на музика за филми, има опит с главни роли на мюзикълната сцена, както и с дублажи на филми и музикална режисура.

Един от големите й успехи е песента “Follow the Step”, която завладява световните медии и клубове, както и нейният ремикс, направен от световноизвестния български електронен артист Страхил Велчев - KiNK. Парчето е обявено за вокален химн на Ибиса през 2013 г., което води и до издаването му от лейбълите Defected (UK) и Universal (Australia) с нова доза успещни ремикси. Сериозна подкрепа среща от големите музикални медии BBC Радио 1, Rinse FM, MTV, а в популярни класации като Resident Advisor, Beatport, Groove Magazine го нареждат на челни места. Този грандиозен успех дава тласък на кариерата на певицата, която съвместно с KiNK, е поканенa на множество участия из Европа, Америка, Азия, сред които Roskilde Festival (Дания), Berghain (Берлин), Tomorrowland (Белгия), Sonar (Испания), Amsterdam Dance Event и много други.

Сингълът “2 love you” на Rachel Row, в колаборация с KiNK допълва опита й като световно признат артист и е още един достигнат връх в кариерата й. Холандският лейбъл “Running Back” издава парчето, а най-големите британски радиа – ВВС Радио 1 и Rinse FM го въртят непрекъснато, като забележителното е, че първият тираж на плочата се разпродава за 3 дни. Сред последните проекти, върху които работи, е албумът на Криста “У дома”, който създава съвместно с Криста и Борислав Бояджиев – Борче. Съвсем скоро певицата представи и “Да ти споделя“ - първата песен от предстоящия албум “Лилия”, с която Rachel Row открехна завесата за новия си проект.

В началото на есента се очаква новият албум на певицата “Лилия” да бъде официално представен. В него ще видим Rachel в различни превъплъщения и търсения, но винаги вярна на красивата си женска енергия и дълбока чувственост. Дотогава…. Може да включим лятото с новото горещо парче, претендент за летен хит: “Аркутино”. 

See Rachel Row soon: На 23 юни може да чуем Rachel & KiNK на живо, в колаборация с визуалния артист Полина Герасимова, като част от София Лайв Фестивал, Арена София. 

Ключови думи: