На живо

7

RA.YA празнува 18-и рожден ден с първа самостоятелна песен

Рая Димитрова е добре позната на публиката с участието си в “Гласът на България”, а сега става и първият артист продуциран от певицата Прея

Публикувано на 31 Октомври 2022
RA.YA празнува 18-и рожден ден с първа самостоятелна песен
Снимка: bTV Media Group

Рая Димитрова - RA.YA е добре позната на публиката с участието си в “Гласът на България”, където стигна до 5-о място на концертите на живо в осмия сезон на предаването.

След успешното представяне във формата, младата изпълнителка затвърди желанието си да се развива на българската сцена и да създава авторска музика, което съвсем естествено доведе до първият й сингъл - “Захарно сърце”.

“Много се радвам, че вече има съществуващо късче музика, което с гордост мога да нарека свое. Вълнувам се да видя реакцията на хората, да чуя обратната им връзка, защото съм убедена, че ще ги изненадам с тази песен. Мисля, че са очаквали нещо по-различно от мен, но реших да изляза от зоната си на комфорт и да се предизвикам да пиша и пея на български, което не правя много често”.

Официалната промоция на песента беше на 31.10.2022 г., когато е и 18-ят рожден ден на дебютиращата изпълнителка. По този повод тя направи клубен концерт, в компанията на китариста Жеко Жеков, като,  за да имат възможност да го посетят непълнолетните й фенове, той стартира с ранен час. 

Аранжиментът на “Захарно сърце” е дело на Денис Попстоев, който е един от най-активните млади продуценти у нас, работил с изпълнители като Руши Видинлиев, Маги Джанаварова, Рафи и други. Текстът на песента е създаден в колаборативен процес между RA.YA и Прея, която освен артист-изпълнител и текстописец влиза в съвсем ново амплоа - това на музикален продуцент. Ето какво споделя Прея за новата стъпка в живота си и как се е решила на нея:

“Рая ми направи впечатление още от първия кастинг на тъмно в предаването, който аз споделих в профила си и след това започнахме да си комуникираме онлайн. Оказа се, че много си допадаме и веднага щом се видяхме на живо се уговорихме за сесия в студиото. Някак много плавно се получиха нещата между нас, събрахме се в студиото и още накрая на първия сешън знаехме, че и като хора, и като творци си пасваме чудесно. Супер очарована съм от нейното отношение към работата, държи се изключително зряло, имайки предвид, че има много малък опит в тази сфера”.

Посланието, което носи песента “Захарно сърце”, е хората да поставят себе си на първо място, да обръщат внимание на собствените си желания и да не позволяват на никой да ги срива емоционално.

“Много се надявам да сме постигнали това, което искаме, а именно да създадем парче, в което много хора могат да се припознаят”, споделя RA.YA. “Точно, когато започнахме да пишем “Захарно сърце” се намирах в период, в който поемах емоционално много повече, отколкото мога да нося, чувствах се ангажирана за чуждите проблеми и накрая на деня не ми оставаше енергия да се грижа за самата себе си. Все още работя над това, но ежедневно се опитвам да поставям собствените си нужди пред чуждите, за да бъда пълноценна за себе си и околните”. 

Няколко дни след представянето на “Захарно сърце” ще излезе и официалното видео към песента, чиято визуална концепция екипът на Рая е поверил на Жоро Пеев, познат от работата си с Мила Роберт, Прея, Рут Колева, Дивна, Дара, Дара Екимова и други. Сюжетът на видеото пренася зрителя в любовната история между главната героиня и момче, която е пречупена през призмата на времето.

Ключови думи: