На живо

7

Queen издават нова песен с гласа на Freddie Mercury

Парчето е озаглавено "Face It Alone" и е първият проект на групата с участието на Mercury в последните 8 години

Публикувано на 14 Октомври 2022
 Queen издават нова песен с гласа на Freddie Mercury
Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Британските легенди Queen приковаха вниманието на милиони по света с премиерата на неиздавано досега парче с гласа на фронтмена Freddie Mercury.

Песента е озаглавена "Face It Alone" и е първият проект на групата с участието на Mercury в последните 8 години.

В началото на лято 2022 г. китаристът Brian May и барабанистът Roger Taylor предизвикаха медиен фурор с новината, че обмислят да издадат изгубената във времето песен. Музикантите разкриха заглавието пред BBC при участието им в тазгодишния концерт по случай Кралския юбилей, където изпълниха "Face It Alone" за първи път с настоящия вокалист Adam Lambert.

Продуцентският екип на бандата се завръща към сесиите на Queen от 1988 г за 13-ия им студиен албум The Miracle, измежду които откриват "Face It Alone". Тракът ще бъде включен в новото издание на The Miracle, чиято премиера е на 18-ти ноември. Колекцията ще бъде достъпна в нов формат, включващ 8 компактдиска. Сред съдържанието на разширената версия е и The Miracle Sessions – CD с още неиздавани досега записи. В Queen The Miracle Collector's Edition феновете ще имат възможността да чуят и откровени разговори на бандата от студиото им в Лондон и Монтрьо - най-искреният прозорец към творческия процес на Queen.

"Песента е малко бижу от Freddie, за което бяхме забравили. След всички тези години е страхотно да чуеш как и четиримата работим в студиото върху страхотна идея, която така и не бе завършена... досега," споделиха May и Taylor.

Ключови думи: