На живо

7

Потапяме се в енигматичното с "Призраци във Венеция" от 15 септември

Еркюл Поаро по странен начин се сблъсква с всичко това и се бори с отговора на въпроса дали има нещо отвъд нас самите

Публикувано на 08 Септември 2023
Потапяме се в енигматичното с
Снимка: Форум Филм България

Призраци могат да означават много неща. Може да ни преследва дух, може да ни преследва и нашето минало. Може да ни преследват идеи, може да ни преследва мрак.

От 15 септември в завладяващия и секващ дъха филм "Призраци във Венеция" Еркюл Поаро по странен начин се сблъсква с всичко това и се бори с отговора на въпроса дали има нещо отвъд нас самите. Романът на майсторката на криминални мистерии Агата Кристи „Празникът на Вси светии“ служи за вдъхновение на продукцията, посветена на най-великия детектив на всички времена след миналогодишния хит Смърт край Нил и Убийство в Ориент експрес от 2017 г.

Снимка: Форум Филм България

Действието на "Призраци във Венеция" се развива в наелектризиращата и тайнствена Венеция десет години след Втората световна война в навечерието на Вси светии. Срещаме се с разочарования и отчаян Еркюл Поаро, станал свидетел на безброй кръвопролития, престъпления и разруха. Смъртта има толкова силно присъствие, че независимо дали призраците са истински или не, той ги чува през нощта и ги вижда през деня, което прави живота му много труден за живеене. Докаран до абсолютен песимизъм по отношение на своите ближни, той отива в град, където може да бъде анонимен. Някогашният неуморен детектив, днес прекарва дните си в градинарство, а единствената му наслада е доставката на сладкиши... два пъти на ден. Но идва денят на Вси светии, в който Поаро с неохота посещава сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец, когато внезапно е въвлечен в свят, изпълнен със сенки и тайни, след като един от гостите е убит.

В ексклузивно видео зад кадър Кенет Брана и звездният актьорски състав споделят с какво "Призраци във Венеция" се различава от двете предходни филмови адаптации, както и някои забавни подробности за това как Брана е плашил колегите си на снимачната площадка.

Режисьор на "Призраци във Венеция" е Кенет Брана (Тор: Богът на гръмотевиците, Убийство в Ориент експрес, Смърт край Нил, Белфаст), а сценарист е Майкъл Грийн (Смърт край Нил, Дивото зове, Круиз в джунглата), по романа Празникът на Вси светии на Агата Кристи. Продуценти са Джуди Хофлънд и Кенет Брана, а изпълнителни продуценти са Лоуис Килин, Джеймс Причард, Ридли Скот, Саймън Кинбърг и Марк Гордън. В ролите са Кенет Брана, който се завръща в ролята на прочутия детектив Еркюл Поаро, в компанията на впечатляващ актьорски състав, включващ Мишел Йео, Тина Фей, Джейми Дорнан, Кели Райли, Ема Леърд, Рикардо Скамарчо, Камил Котин, Кайл Алън, Джуд Хил, Али Кан и др.

Потапяме се в енигматичното с "Призраци във Венеция" от 15 септември само в кината и IMAX.

Ключови думи: