На живо

7

Priya Ragu издаде дебютен албум

„Албумът е моята история за намиране на щастие", казва изпълнителката.

Публикувано на 24 Октомври 2023
Priya Ragu издаде дебютен албум
Снимка: Blacksocks

Priya Ragu сподели новия сингъл.

„One Way Ticket“ служи за финално представяне на нейния дългоочакван дебютен албум „Santhosam“, който излезе по същото време.

В един от най-завладяващите моменти в албума – „One Way Ticket“, Priya обогатява диско привкуса на парчето със собственото си специфично звучене. Това е еуфорично и вдъхновяващо празнуване на способността на музиката да ни пренася в друга реалност.

Също като повечето песни в албума „Santhosam“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, Priya създава „One Way Ticket“ с брат си – продуцента Japhna Gold. Парчето е миксирано от Nathan Boddy (PinkPantheress, Olivia Dean).

„One Way Ticket“ се присъединява към „Adalam Va!“, „Easy“, „Vacation“ и „Black Goose“ в предварителния преглед на албума „Santhosam“. Означаващ „щастие“ на тамилски, записът е изпълнен с наелектризираща смесица от тамилски и западни влияния. Той допълнително издига типичното за изпълнителката звучене с още по-смели и по-приключенски препратки, перчене, великолепни и разнообразни музикални текстури, триумфална диско енергия, актуални и целенасочени политически теми и преди всичко заразителния позитивен дух на Priya.

Тя добавя: „Албумът е моята история за намиране на щастие. Помогна ми да намеря целта в живота си. Може би ще помогне и на други”.

Албумът е кулминацията на едно дълго пътуване. Родителите на Priya бягат от гражданската война в Шри Ланка през 80-те години на миналия век и създават нов дом в Сен Гален, Швейцария. Те се грижат Priya и Japhna Gold да растат в унисон със звученето на тяхната тамилска семейна култура, често организирайки джем сесии в дома си, при които всички присъстващи пеят песни, станали известни от филмовата индустрия в Коливуд.

Въпреки това богато музикално възпитание, родителите на Priya не разбират напълно нейната пламенна амбиция да превърне музиката в кариера - в традицията на тамилската култура те искат дъщеря им да намери добра работа и след това да се омъжи. И така Priya разделя живота си: тя тайно практикува пеене, за да се превърне в поп звезда, а заради родителите си започва и работа в швейцарска авиокомпания. През 2017 г. обаче тя променя живота си и се премести в Ню Йорк за шест месеца, където започва да работи върху създаването на музика дистанционно с брат си, който все още се намира в Швейцария. Това в крайна сметка ще доведе до нейния забележителен пробив – широко признание, голяма подкрепа от страна на Radio 1 и впечатляващ телевизионен дебют в „Later… with Jools Holland“ – чак до издаването на нейния аплодиран от критиката дебютен микстейп „damnshestamil“.

Европейското турне „The Roads To Santhosam“ стартира следващия април. Нейните аплодирани изпълнения на живо включват разпродадени концерти в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис, участия като специален гост на Jungle и различни фестивали като „SXSW“, „Primavera“ и джаз фестивала в Монтрьо. Билети за датите, посочени по-долу, можете да намерите.

Ключови думи: