На живо

7

Прея подгрява предстоящ албум с нова песен

“Диамант” е първият сингъл от предстоящата музикална колекция на изпълнителката

Публикувано на 04 Май 2023
Прея подгрява предстоящ албум с нова песен
Снимка: Аелита Спиридонова

На 28-и април излезе новата песен на Прея - “Диамант”, която е първият сингъл от предстоящия нов албум на младата изпълнителка.

Както в новия сингъл, така и в третия й студиен албум ще присъстват много музикални елементи и препратки към африканската култура, която е неразделна част от идентичността на певицата.

“Имам доста ясна концепция в главата си какви ще бъдат следващите ми творчески стъпки и влизайки в студиото с Денис започнахме изключително целенасочено да работим по демото на песента. Изслушахме много африканска музика, както модерна, така и автентична, като идеята беше да се потопим в звученето, инструментите и настроението, което носят. Известно време се чудехме как да завърши парчето и едно от фолклорните изпълнения, които слушахме ни вдъхнови да създадем хора, който е много и племенен, и църковен като звучене, и носи усещане за обединеност. Най-интересното е, че всъщност сме го създали само аз и Денис, влизайки в различни персонажи в студиото".

Аранжиментът на песента е дело на Денис Попстоев, а в създаването на музиката участват той и самата Прея. Текстът, отново дело на младата изпълнителка, е биографичен разказ за нея и животът й до момента.

“Една от целите със задълбочаването в афро звученето беше да успеем да пресъздадем една пълна картина на моята личност. Много исках чрез текста да бъда възможно най-откровена и да разкрия на хората частици от мен, за които те не са знаели. Посланието, което исках да оставя е, че както и да изглежда пътят пред нас, колкото и да е страшен, тъмен, неприветлив, винаги можем да се оповем на вътрешната ни сила и издръжливост, каквито притежава и диамантът”.

Официалното видео към песента е заснето в рамките на два дни, на няколко локации, а съвсем естествено една от тях е именно Люлин, където Прея е израснала и е шлифовала своя вътрешен диамант. Режисьор на продукцията отново е Жоро Пеев, познат от работата си с популярни български изпълнители като Рут Колева, Миро, Дара и други.

“Видеото ми е изключително любимо. Жоро отново успя да улови есенцията на песента и да добави неговия артистичен поглед, правейки целия проект изключително вълнуващ за слушателите и зрителите. Екипът беше страхотен и през цялото време усещах как заедно създаваме нещо много красиво. За мен този проект е супер специален, вложихме цялата си душа в него”.

В предстоящия си трети албум Прея ще наблегне още повече върху симбиозата между българското и африканското звучене, пречупвайки ги през призмата на поп музиката. В него тя ще продължава да миксира и експериментира с различни музикални стилове, които са я оформили като изпълнител през годините.

Ключови думи: