На живо

7

Прея, Мила Роберт и Рут Колева ще пеят на София Прайд

Трите изпълнителки ще излязат на сцената пред паметника в Княжеската градина на 17-и юни

Публикувано на 10 Март 2023
Прея, Мила Роберт и Рут Колева ще пеят на София Прайд
Снимка: Entiendo

Прея, Мила Роберт и Рут Колева ще вземат участие в 16-ото издание на София Прайд.

Трите изпълнителки ще излязат на сцената пред паметника в Княжеската градина на 17-и юни, където ще се проведе грандиозен концерт, който ще даде начало на протестното шествие из улиците на София.

Концертът на София Прайд ще започне в 16 часа, а вратите ще отворят два часа по-рано - в 14 часа. За поредна година шествието за равни права на ЛГБТИ хората ще събере на една сцена и подкрепа от най-популярните български артисти.

„Само в последния месец видяхме засилени атаки от страна на различни политически формации срещу правата на ЛГБТИ хората в България. Говори се за референдум за забрана на несъществуващи идеологии. Целта е да се насочи вниманието към теми, които не са част от дневния ред на обществото, измествайки по-важните. Но тези политически фигури нямат да заглушат исканията на София Прайд. Десетки хиляди ще шестват по улиците на София, докато политиците се преструват, че не съществуваме, че не сме валидни български граждани. Зедно на 17 юни ще покажем колко силни и обедини сме като общност”, заяви Симеон Василев, председател на фондация GLAS.

„Благодарим на Прея, Мила и Рут, че за поредна година се присъединяват към нашия протест и че са сред най-шумните застъпници на каузата ни. Те са неделима част от семейството на София Прайд и винаги ще имат място на нашата сцена“, споделят организаторите на събитието.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.

Ключови думи: