На живо

7

Представиха логото на Евровизия 2023

То комбинира флаговете на страната победител от миналогодишното издание на надпреварата - Украйна, както и на страната домакин – Великобритания, символизирайки музикалното и културно разнообразие на конкурса

Публикувано на 01 Февруари 2023
Представиха логото на Евровизия 2023
Снимка: Entiendo

Организаторите на Евровизия 2023 представиха графичната опаковка на тазгодишното издание на конкурса, което ще се проведе в Ливърпул. Тя комбинира флаговете на страната победител от миналогодишното издание на надпреварата - Украйна, както и на страната домакин – Великобритания, символизирайки музикалното и културно разнообразие на конкурса.

Снимка: Entiendo

Слоганът „United by Music“ е символ на близкото и топло партньорство между двете държави. Великобритания пое домакинството на конкурса заради руската военна агресия в Украйна. Графичната опаковка представлява поредица от свързани сърца, пулсиращи заедно в ритъма на музиката и обединяващи всички участници и зрители на надпреварата. Тя е изработена от британската агенция Superunion Agency в сътрудничество с украинското креативно студио Starlight Creative.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2023 ще се проведат на 9-и, 11-и и 13-и май в Liverpool Arena, а визуалната опаковка ще украси града и културните му забележителности.

“Изключително сме щастливи, че имахме възможността да създадем визуалната идентичност за 67 – ото издание на Евровизия с нашите колеги от Starlight Creative, споделя Стюарт Радфорд - креативен директор в Superunion Agency. “Изборът на темата и слоган за тазгодишното издание (United by Music), бе вдъхновено от наши детайлни проучвания, които показаха, че когато гледаме, слушаме и се наслаждаваме на музика на живо заедно, човешките сърца започват да бият в унисон. Това ни доведе и до концепцията за 160 - те милиона сърца, биейки като едно, точно в духа и традициите на Евровизия.

Снимка: Entiendo

Украйна спечели правото да домакинства Евровизия 2023 след победата на рап групата Kalush Orchestra и тяхната песен „Stefania”. Тя се превърна в хит в цяла Европа, като до момента официалният видеоклип към композицията има над 48 милиона гледания във видеоплатформата YouTube.

Снимка: Entiendo

Поради продължаващите военни действия на територията на Украйна, EBU взе решение да предостави домакинството на конкурса на Великобритания, завършила на второ място в Торино, благодарение на Сам Райдър и неговия международен хит „Spaceman”. 67 – ото издание на „Евровизия“ ще бъде реализирано от британската телевизия BBC в партньорство с украинската телевизия NTU. Това ще е първо домакинство за Великобритания от 1998г., проведено в Бирмингам, в следствие на победата на Katrina & The Waves и тяхната песен „Love Shine a Light”. Евровизия 2022 беше гледана от 161 милиона зрители в цял свят.

Ключови думи: